Tilburg Trappers maakt gehakt van Saale Bulls: 2-8


Trappers Saale Bulle Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Daar is hij dan! De eerste zege van Tilburg Trappers in de Oberliga van dit seizoen is een feit. De titelverdediger was in Halle met liefst 2-8 te sterk voor MEC Halle 04 Saale Bulls.

DAVERENDE START

Tilburg was uit op maar één ding: de winst meenemen naar huis. En na twintig minuten ijshockey was er niemand meer in Halle die ook maar een stuiver gaf voor de kansen van de gastheren. Trappers stond na de eerste periode op een comfortabele 4-0 voorsprong door drie treffers Kevin Bruijsten en een treffer van Parker Bowles.

VUURWERK IN MIDDENSTUK

Trappers consolideerde de voorsprong in periode twee, waar het tweede gedeelte van het middenstuk vuurwerk opleverde. Nadat de Duitsers op de power play via Albrecht iets terugdeden, liepen de Brabanders weg naar een 6-1 voorsprong via Alexey Loginov en Kilian van Gorp. Daarna sloeg de vlam in de pan met wat ouderwetse knokpartijtjes, waarbij Stempher namens Tilburg en Suchomer van Halle in konden rukken. Vlak voor de tweede break legde Albrecht zijn tweede treffer achter Ian Meierdres.

Trappers Saale Bulle Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

GEKNAKT

De Duitsers waren geknakt, waardoor Trappers in periode drie simpelweg niet meer in de problemen kwamen. Tilburg gaf nog even twee keiharde uppercuts op het gehavende gezicht van Saale Bulls, door via Danny Stempher, en de tweede treffer van Kilian van Gorp naar 2-8 uit te lopen naar een eclatante en verdiende 8-2 overwinning.

De eerste zege van Trappers in Halle, waarmee het mogelijk te vroeg is om te stellen dat Trappers zich kandidatuur heeft gesteld voor de titel. Maar de mannen van Bo Subr gaven een krachtig signaal af en zullen met een ongelofelijk lekker gevoel de bus in zijn gestapt.

Previous Time Out: Jasper Kick
Next Duels van zaterdag: BeNe League en Beker