Time Out: Jasper Kick


In Time Out zetten wij een speler uit de Nederlandse competitie in de schijnwerpers. Elke twee weken vuurt redacteur Sven van der Oost korte vragen en stellingen op hen af, en leren we de spelers op een ontspannen manier kennen als er geen schaatsen ondergebonden zijn.

Deze week een 33-jarige routinier uit de competitie, die ook op het afgelopen WK in Belfast in actie kwam met Oranje. Hij speelt als winger voor HIJS in Den Haag, dat ook echt zijn ‘kluppie’ is: Jasper Kick

Naam: Jasper Kick

Geboren: 25 mei 1984 in Delft

Woonplaats: Zoetermeer

Partner: Ja, ik heb een vriendin

Kinderen: Ik heb een dochter, Luna

Broers/Zussen: 1 zus

Lengte: 1m85

Gewicht: 85 kg

Studie/Werk: Ik ben pedagogisch medewerker, en werk met alleenstaande minderjarige vluchtelingen.

Clubs: Ik heb heel de jeugd bij Den haag gespeeld, en op twee uitstapjes bij Zoetermeer en Dordrecht na, altijd in Den Haag gebleven

Positie: Winger

Speelt ijshockey sinds: Sinds mijn 6e

Rugnummer: 17

Waarom rugnummer 17? Die kreeg ik een keer in de jeugd, en daarna altijd gehouden.

Sterke Punt: Tactisch en fysiek sterk

Zwakke Punt: Ik mag wel wat meer goals scoren per seizoen

Trainers: In de jeugd hadden we altijd Gints Bikars, waar ik een hoop van heb geleerd. Bij Zoetermeer hadden we Jon Johnston die mij tactisch veel heeft bijgebracht. Bij HIJS heb ik ook met Bryan de Bruin gewerkt, wat een hele goede trainer is. En nu met Chris Eimers wat ook een hele goede trainer/coach is, en waar ik veel vertrouwen van krijg.

Favoriete club in de NHL: Boston Bruins

Mooiste stadion waar jij gespeeld hebt: Dan kies ik toch voor het stadion van Nottingham Panthers, de National Ice Arena

Beste speler in Nederland: In de Nederlandse competitie ga ik toch voor Jurrit Smid. Overall gezien; Diederick Hagemeijer is onwijs compleet als speler. Enorm zonde dat hij nu gestopt is.

Beste speler in de NHL: Sidney Crosby

Hoogtepunt: Mijn WK debuut 2 jaar geleden

Dieptepunt: Vorig seizoen het gemiste kampioenschap en de degradatie met Oranje in Belfast.

Beste trainer: Chris Eimers

Welk recentelijk nieuwsfeit heeft het meest indruk op je gemaakt: De vele aanslagen die er momenteel zijn, waarbij ik mijzelf toch steeds meer ga afvragen wanneer wij aan de beurt zijn.

BeNe League opheffen een goed plan? Ja ik denk het wel Ik zie weinig meerwaarde van de Belgische teams. Je speelt bijna altijd op zondagavond om 21:00 uur op een baan, die eigenlijk niet BeNe League waardig is, en waar misschien 50 tot 100 man publiek is. Luik en Herentals zijn dan wel goede tegenstanders, maar meer ook niet.

Kampioen 2017/2018: Ik denk dat wij de selectie goed hebben kunnen versterken en zie ons dan ook als toekomstige kampioen.

De manier waarop Tilburg Trappers werken: Ja super. Een voorbeeld voor iedereen natuurlijk. De structuur die ze daar hebben binnen de club vanaf jeugd tot het oberliga team, ziet er erg veelbelovend uit elk jaar weer. Ik ben er wel van overtuigd, dat het voor elke vereniging moeilijk is om dit te realiseren, aangezien je toch veel afhankelijk bent van inkomsten/sponsoring.

Vrije tijd/Hobby’s: In de zomer roller hockey, fitness, hardlopen en op vakantie gaan.

Geloof: Geen

Welke sites/bladen lees je: Ik lees niet echt veel

TV serie/programma’s: Voetbal Inside

Beste Film: The Shawshank Redemption

Muziek: Beetje van alles

Eten: Indisch

Favoriete drankje: Spa Blauw

Vakantieland: Canada

Favoriete stad: Den Haag

Beste eigenschap: Netjes en georganiseerd

Slechtste eigenschap: Ik ben soms wat eigenwijs

Onderschatte ijshockeyspeler: Stace Van Bentem die hoort eigenlijk gewoon bij de Boston Bruins te spelen.

Mooiste tenue:  Edmonton Oilers

Lelijkste tenue: Het tenue van Phoenix Coyotes van 10 jaar geleden

Wat vind jij van Mason als de nieuwe bondscoach: Ik ben zeer te spreken over de nieuwe bondscoach. Ik denk dat er geen betere te vinden is. Ik heb hem vorig jaar in Belfast van dicht bij mogen mee maken, en dan zie je toch dat het een man is met veel ervaring en vooral goed is om de kleine dingen beter te maken.

Bijgeloof: Nee, niet echt een vast ritueel

Ambitie: Ik ben 33, dus heb niet echt ambitie voor mijzelf buiten het feit dat ik dit jaar kampioen wil worden

Typische ijshockeyhumor: We hebben niet echt typische ijshockeyhumor. We knippen wel is iemand zijn veters door, of rijgen de veters van boven naar beneden. Heel soms scheren we iemand kaal. 1x per jaar hebben we ook rookieparty, waarbij we altijd wel wat geks verzinnen.

Wie wijs jij aan als volgende speler: Ronald Wurm

Previous BREAK! Tilburg speelt gestaakt duel tegen Preussen VOLLEDIG over
Next Tilburg Trappers maakt gehakt van Saale Bulls: 2-8