4-on-4: Geleen, start NHL, regels, Tilburg Trappers


Herne Tilburg FAce Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Ook Tilburg Trappers is begonnen aan een nieuw seizoen. Wie zie jij als de voornaamste uitdager van de regerend kampioen van de Oberliga?

Kjelt: Ik denk dat Tilburg dat zelf is. De verwachtingen zijn ook dit seizoen weer hoog. Die moeten ze maar weer zien waar te maken. De Trappers zijn natuurlijk ook hun captain Hagemijer kwijt. Met Kevin Bruijsten hebben ze een prima vervanger gehaald, maar toch ben ik benieuwd hoe ze zonder Hagemijer gaan presteren dit seizoen.

Henny: Helaas volg ik het Duitse ijshockey niet echt, al lees ik wel vaak berichten over de Trappers. Wie ik dus als uitdager zie, kan ik geen antwoord op geven. Wel wil ik Tilburg een compliment maken voor het behalen van twee opeenvolgende kampioenschappen in de Oberliga. Ik hoop van harte dat ze dit seizoen weer ver kunnen komen. Wel merk ik dat het in Tilburg leeft en daarom wens ik iedereen daar een sportief seizoen toe.

Oscar: De openingswedstrijd van de Trappers in eigen huis tegen Berlin zal waarschijnlijk een 0-5 nederlaag opleveren door de mist. Ik denk dat de grootste uitdager van de Trappers van dit seizoen niet op sportief vlak zal zijn. Dat heeft te maken met de toekomstvisie van de Trappers en de beslissing of de Duitse Oberliga besluit of Tilburg Trappers mag blijven uitkomen in een van de Duitse competities als Nederlandse club.

Jeroen:De grootste uitdager zit misschien wel in de hoofden van de spelers van Tilburg. Twee kampioenschappen op een rij schept verwachtingen, niet alleen bij fans, maar allicht ook wel bij spelers. Wat we niet moeten vergeten is dat de Oberliga gewoon een erg sterke competitie is waarin Tilburg geen zwakke wedstrijden mag spelen, anders is het zeker in de play-offs zomaar voorbij. Als Tilburg met beide benen op de grond kan blijven staan, geef ik ze echter een goede kans, de ploeg heeft de laatste jaren laten zien in de play-offs te kunnen schitteren.

Previous Wedstrijdschema op datum!
Next Jack Eichel tekent acht jaar bij voor $80 miljoen