4-on-4: Geleen, start NHL, regels, Tilburg Trappers


NHL Player Safety zal dit seizoen strenger zijn in het handhaven van slashing. Ook krijgen teams een tijdstraf als ze twee keer te vroeg instappen tijdens een face-off. Een goede zaak?

Jeroen: Het klinkt allemaal heel leuk, maar ik moet zien wat er in de praktijk van terecht komt. Slashing is gevaarlijk en moet sowieso aangepakt worden, daar is geen discussie over mogelijk. Vroeg instappen kan een onrechtmatig voordeel geven en moet ook aangepakt worden, maar ik moet nog zien in hoeverre hier in de praktijk ook op gelet gaat worden.

Kjelt: Ik vind een tijdstraf als de spelers twee keer te vroeg instappen tijdens een face-off een beetje overdreven. Ik vind het wel goed dat ze strenger zullen zijn bij een slashing. Want af en toe zie je een slashing die wel meer verdient dan een paar minuten zitten op de strafbank.

Henny: Een goede zaak! Ik denk dat er ergere dingen gebeuren dan slashing. Daarbij veranderen de regels geregeld. Ik zat een van de eerste pre-season games te kijken en wist niks van het instappen af. Vond het niet bevorderlijk voor het spel en moest even wennen.Zag op gegeven moment inderdaad at een speler er een tijdstraf voor kreeg.Na uitleg van commentators en slow-motion beelden,kan ik het begrijpen en ben er nu aan gewend.

Oscar: Ik vind het een goede zaak dat de NHL optreedt tegen slashing, want dat kan meer blessures opleveren tijdens het seizoen. En de tijdstraf voor het te vroeg in stappen tijdens face-off, dat is een goede zaak. Ik vind het te vroeg instappen een belemmering voor de wedstrijd.

Previous Wedstrijdschema op datum!
Next Jack Eichel tekent acht jaar bij voor $80 miljoen