Panters veegt vloer aan met Tigers; grote uitslagen in België


Ludek Skop Face-Off
Foto: Robert Bos

Er werd weer volop gebekerd in de lage landen. In Nederland ging Heerenveen op bezoek bij Geleen, reisde Nijmegen af naar Tilburg en in Zoetermeer gingen de Panters en Tigers voor een rematch na het knotsgekke duel van zaterdagavond. In België ook drie duels, waarin drie grote uitslagen te noteren vielen.

Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug.

Beker van Nederland

Zoetermeer Panters – Amsterdam Tigers 8-0

Een bliksemstart was er voor de thuisploeg! Binnen twee minuten wisten de Panters het net al te vinden en na twintig minuten ijshockey prijkte er 4-0 op het scorebord.

Zoetermeer haalde de voet niet van het gaspedaal en wist nog viermaal het net te vinden. De Amsterdammers dropen af met een 8-0 nederlaag. Scott van den Elskamp en Joy Turpijn vonden elk twee keer het net.

LACO Eaters Geleen – UNIS Flyers Heerenveen 2-5

De Flyers waren gebrand op revanche voor de verloren strijd om de verloren Ron Berteling Schaal. Toen wist Geleen met 4-3 te winnen na een shoot-out.

Ditmaal waren de Flyers duidelijk de betere ploeg. In de eerste periode was het Tony Demelinne die de score opende voor de gasten. Geleen maakte binnen twee minuten in de tweede periode gelijk. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijke stand, want een powerplay goal van Adam Bezak bracht Heerenveen weer op voorsprong. In de derde periode liep Heerenveen zelfs uit tot 1-5. Meer dan een tweede goal zat er niet meer in voor de thuisploeg.

Vervelend was het uitvallen van Geleen speler Tom Marx. Hij kreeg een schaats in de hals. Altijd schrikken zulke situaties, maar gelukkig kon Marx de duim nog omhoog steken voor hij in het ziekenhuis aankwam. Wij wensen hem natuurlijk sterkte.

Tom Marx - Face-Off
Foto: Laco Geleen Eaters

Tilburg Trappers Toekomstteam – Ahoud Devils Nijmegen 5-3

De jongelingen van Tilburg gingen zaterdag nog hard onderuit bij Heerenveen, terwijl AHOUD Devils de bekercampagne opende. Nijmegen kende een harde leerschool in de voorbereiding met vier nederlagen. Toegegeven, dat was tegen Regionalliga teams, maar nu moest de ploeg er staan.

En dat gebuerde niet. Sterker, waar wij de jongelingen van Tilburg in onze preview al kansrijk achtten om her en der een goed resultaat neer te zetten, deden zij dat op Stappegoor. Nijmegen werd de bus in gestuurd met een 5-3 nederlaag aan de broek. Neen, genoeg werk aan de Nijmeegse winkel en knap werk van Tilburg.

Beker van België

Leuven Chiefs – Luik Bulldogs 2-9

Chiefs Bulldogs Face-Off
Foto: Chiefs Leuven

Twee teams die nog ongeslagen waren in het bekertoernooi troffen elkaar in Leuven. Chiefs nam het op eigen ijs op tegen Luik Bulldogs. Leuven kent een prima start van het seizoen tot nu toe, en bevestigde dat met een 2-1 voorsprong na de eerste periode. Daarna zakte de thuisploeg volledig in elkaar en kreeg het een pak slaag van Bulldogs. De Luikse ploeg stapte met een 9-2 zege van het ijs af, de Chiefs ontredderd achterlatend.

ERA Renomar HYC Herentals – Cold Play Sharks 14-1

Herentals Sharks Face-Off
Foto: Kurt Tops

Zaterdag ontmoetten de twee teams elkaar in Mechelen, de rematch volgde gelijk al op zondag bij HYC. Waar de Sharks zaterdag een lastige klip waren om te omzeilen voor de Herentalers, was het dit keer een peulenschil om Mechelen opzij te zetten. Na 60 minuten strafexpeditie stapte de titelverdediger met een 14-1 zege van het ijs.

Turnhout Tigers – Antwerp Phantoms 1-14

Tigers Phantoms Face-Off
Foto: DiBoschki

Antwerp verloor de eerste twee bekerduels, en was uit om nummer drie in een zege om te zetten. Het trof in Turnhout de Tigers uit de gelijknamige stad. Turnhout diende in de eerste twee duels vooral als schietschijf. Dat was dit duel niet anders; dit keer vlogen er veertien treffers achter de Tigers goalie, die in drie bekerwedstrijden al 48 maal de gang naar het net moest maken.

Previous Tilburg Trappers onderuit bij Hannover Scorpions
Next Pre season in de NHL ten einde; woensdag gaat het los!