Monsterzege Montreal Canadiens, Pittsburgh hard onderuit


Recaps NHL Face Off

Het reguliere seizoen nadert en dat betekent dat de NHL teams moeten gaan finetunen. Oscar de Kunder, Cor Machielsen en Ed Versteeve blikken terug.

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 9-2

Een Canadees onderonsje tussen Montreal en Ottawa. In de eerste periode was het alles behalve saai en werd het maar liefst 3-1 door een o.a. een goal van Brendan Gallagher.

Het prijsschieten ging vooral in het slotstuk verder. Montreal scoorde liefst vijf maal zodat het met een zeer ruime 9-2 zege van het ijs afstapte.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 0-3

De Pens zijn wisselvallig in de voorbereiding, en dat zal de kampioen weinig zinnen. De Blue Jackets, getipt als één van de kanshebbers op de Cup dit jaar, won vannacht met 3-0 in de PPG Paints Arena. De Jackets namen een 2-0 voorsprong in het eerste deel, waarna Artemin Panarin in periode drie de genadeklap uitdeelde.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 3-2 SO

Een shootout zorgde er voor dat deze wedstrijd beslist moest worden. Mike Smith werd de grote man van de Flames met 39 saves. Kris Versteeg met de 1-0 via een PPG in de eerste periode. Patrik Laine de 1-1 in de 2e periode. In de 3e periode weer een PPG van de Flames met Mikael Backlund en wederom Patrik Laine met een PPG voor de 2-2. OT leverde niets op waarna Sean Monahan als enige wist te scoren.

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 2-3 OT

Nashville kreeg Tampa Bay Lighting op bezoek, waarmee dit de laatste game was tijdens de pre-season. Het duel werd in over-time beslist. De Bolts namen twee keer een voorsprong, maar de Preds kwamen net zoveel keer langszij. Overtime moest de beslissing brengen; een goal van Nikita Kucherov op aangeven van sterspeler Steven Stamkos besliste het duel.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 3-2

Persoonlijke fouten van de Oilers en een uitstekende Jacob Markstrom zorgde voor het tweede verlies van de Oilers in preseason. De eerste lijn met Conor McDavid en Leon Draisattl zorgde voor wat vuurwerk, maar de andere lijnen kwamen scorend vermogen tekort. Het zorgde voor een 3-2 zege van de Canucks.

Minnesota Wild – Dallas Stars 5-1

Dallas Stars had niet veel te vertellen op bezoek bij Minnesota Wild. De thuisploeg stormde langs de Stars en hielen pas bij 5-1 op. Nadat de eerste periode nog doelpuntloos was, maakte Wild korte metten. Bij 3-0 scoorde Dalles, maar dat was het. Eric Staal had twee goals en een assist voor Minnesota.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 1-0

Er was een OT voor nodig, maar de Kings werden de verdiende winnaar. De Ducks hadden maar 20 SOG,  John Gibson kreeg 38 schoten te verwerken. Het laatset schot was gelijk de fatale in OT, waar Jake Muzzin de winnende maakte via een PPG. De Ducks gooiden hun glazen in door in de laatste twee minuten het duel, nog een 5-on-3 PP te verspelen.

 

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 2-3 SO

Een herhaling van het duel van gisteren, waar Toronto met 4-2 won in Detroit. Dit keer was het Detroit dat als winnaar van het ijs stapte, al had het daar shootouts voor nodig. 1st pick Michael Rasmussen scoorde zijn vierde treffer in de voorbereiding voor de Wings, terwijl Matt Lorito de winnende shootout goal maakte.

Chicago Blackhawks – Boston Bruins 1-0

Een Original Six Battle; altijd leuk! De goals waren duur in dit duel, maar saai was het zeker niet in Chicago. Liefst 73 schoten op doel kregen Boston goalie Anton Khudobin en Chicago doelman Corey Crawford te verwerken. Patrick Sharp werd de matchwinner, met een powerplay goal halverwege de derde periode.

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 0-4

De Sharks kregen in hun SAP Center een shutout voor de kiezen van de Arizona Coyotes. Louis Dominigue had daar 31 saves voor nodig en als Derek Stepan en Brendan Perlini beiden twee maal scoren, staat er na 60 minuten 0-4 op het scorebord. San Jose heeft ontegenzeglijk nog werk aan de winkel om in vorm te raken.

Previous Heerenveen maat te groot voor Trappers, monsterzege Bulldogs
Next Marokko wint Development Cup Toernooi in Andorra