Heerenveen maat te groot voor Trappers, monsterzege Bulldogs


FLyersTrappers Face-Off
Foto: UNIS Flyers Heerenveen

Gisteren aardig wat ijshockey actie in de diverse stadions. Richard de Weijze zag Zoetermeer in een knotsgek bekerduel bij Amsterdam winnen. Zijn verslag lees je hier. Maar ook elders in het land werd er gebekerd en voor de BeNe League gespeeld en bij onze Zuiderburen werd volop gespeeld. We blikken terug.

Unis Flyers Heerenveen – Tilburg Trappers Toekomstteam

De Flyers waren er op gebrand om zich niet opnieuw te laten verrassen. Na de nederlaag van vorige week, toch wel een stunt te noemen van Geleen, trad het gisteren aan tegen het toekomstteam van Tilburg Trappers. De Friezen lieten zich niet foppen; Heerenveen won, afgetekend, met 8-1.

Het duurde acht minuten voor de thuisploeg de eerste treffer te pakken had via Postma, maar de 2-0 van Bouten lag direct erna in het mandje. Tilburg deed wat terug, maar dat was het dan ook wel. Met een 3-1 voorsprong (Bezak), ging men de kleedruimtes in.

In het restant van het duel was het duidelijk; het was Heerenveen dat de Friese staartklok sloeg. Via drie goals van Postma, één van Nijland en één van Limnell Finocchiaro liep Flyers uit naar een comfortabele 8-1 winst

Foto Heerenveen Trappers Face-Off
Foto: UNIS Flyers Heerenveen

EINDHOVEN KAMPHANEN – RED EAGLES DEN BOSCH

De aftrap van het BeNe League seizoen werd gedaan in een Brabants onderonsje. Eindhoven Kemphanen, vrijdag nog actief voor de beker in Den Haag, nam het in de eigen hal op tegen Red Eagles Den Bosch. Het duel was er één tussen twee flink uitgedunde ploegen.

De Hanen hadden weinig te duchten van de Bosschenaren, waarvan iedereen hoopt dat het dit seizoen volledig kan afmaken. Gelet op de verwachtingen  op voorhand van de Red Eagles, mogen er geen wonderen worden verwacht van deze jonge ploeg. IJstijd en ervaring opdoen geldt als het devies.

Kemphanen begon stroef; Het kwam op voorsprong, maar zag Den Bosch brutaal langszij komen. Daarna was het gedaan met Eagles. Eindhoven won zonder al te veel problemen met 8-1 van ‘de buren’, en is daarmee de eerste koploper van de BeNe League van dit seizoen. Die zit vast in de tas. Na afloop sprak razende reporter Olli Maas met Kemphaan Jorn van Soest.

We kijken ook even kort bij onze Zuiderburen in het bekertoernooi, waar gisteren drie duels verspeeld worden. Reginald Delmarche blikt later uitgebreid terug.

LUIK BULLDOGS – TURNHOUT TIGERS

Luik Turnhout Face-Off
Foto: Bulldogs de Liège

In de Belgische bekerstrijd traden de Luikse Bulldogs aan tegen Turnhout Tigers. Het werd een oorwassing van jewelste. Luik stuurde Tigers als jonge kittens terug naar Turnhout, want er verscheen een 22-0 uitslag op het bord na 60 minuten ijshockey.

Turnhout verloor het eerste duel al met 12-2, en zal niet de illusie hebben tot de topfavorieten voor het bekertoernooi gerekend te worden.

ANTWERP PHANTOMS – CHIEFS LEUVEN

Antwerp Phantoms Chiefs Leuven

Chiefs Leuven kende een aardige voorbereiding en een prima start van de beker door HYC met 6-5 te verslaan. Antwerp verloor het eerste duel met 6-4 van Bulldogs, dus er was veel aan gelegen voor Phantoms om te winnen.

Chiefs en Antwerp maakten er een lekkere wedstrijd van, waarbij de Leuvenaren na 60 minuten als winnaar van het ijs stapten. Een negen op negen start in het bekertoernooi van Leuven, die de koppositie in handen hebben.

COLD PLAY SHARKS – ERA RENOMAR HYC

COld Sharks HYC Herentals FAce-Off
Foto: HYC Herentals

Cold Play Sharks is (voor de mensen die hen niet kennen) een ploeg uit Mechelen, die uitkomt op het Belgische hoogste niveau. De club timmert inmiddels aardig aan de weg. De Herentalers van ERA behoeven weinig tot geen introductie.

Cold Sharks verkocht de huid heel duur in Mechelen. Na een gelijkopgaande eerste periode (1-1), was het na 60 minuten ijshockey toch aan HYC om de winst te claimen. De mannen van Jan Andries kwamen met een 4-2 winst naar Herentals terug.

 

Previous Bizarre slotminuut brengt Zoetermeer Panters de zege
Next Monsterzege Montreal Canadiens, Pittsburgh hard onderuit