Bizarre slotminuut brengt Zoetermeer Panters de zege


Tigers Panters Face-Off
Foto: Richard de Weijze

Het bekerduel tussen Amsterdam Tigers, die niet gerestyled voor de dag kwamen vandaag, en Zoetermeer Panters gaat in de boeken als ‘OK, wat is hier zojuist gebeurd?” Waar iedereen dacht dat Amsterdam kort voor het einde de winnende treffer had gescoord, ging de winst in een krankzinnige slotfase mee naar Zoetermeer. De Panters wonnen met 6-8.

Amsterdam goed op weg

Tigers leek prima van start te gaan in de wedstrijd en had via John Versteeg de 1-0 voorsprong te pakken, waarmee de eerste periode afgesloten werd. Het bleek verreweg het meest saaie gedeelte in de wedstrijd. Zeker voor de neutrale toeschouwer was het vanaf minuut 21 watertanden geblazen.

Tigers Panters Face-Off
Foto: Richard de Weijze

Stuivertje wisselen

In periode twee vlogen de vonken er vanaf. Tigers nam een 2-0 voorsprong, maar zag Zoetermeer voorbij komen naar 2-3. Op haar beurt kwam Amsterdam weer langszij, maar weer namen de Panters een voorsprong door een goal van Borgman. En nog was het niet gedaan, want opnieuw rechtte de hoofstedelingen de rug en kwamen op 4-4. Of dat niet genoeg was, gingen de handschoenen ook nog eens massaal van de handjes af.

Bizarre en knotsgekke slotfase

Op 3:50 voor het einde van de wedstrijd stond het 5-4 voor de Amsterdammers. Marcel Kars had zojuist de goal gemaakt, die de Tigers de overwinning leek te geven in het gelijk opgaande bekerduel. Leek inderdaad. Totdat Tiger Olivier Leenders een tijdstraf van vijf minuten kreeg. Dat was het sein voor Zoetermeer om vol gas te geven.

Op 19:07, 19:16 en 19:25 troffen Cas Staps, Luke Zwartbol en Ludek Skop namens Zoetermeer het doel achter Tigers goalie Jacob van Duin, zodat het ineens 5-7 stond. Beide teams scoorden in de laatste 21 seconden nog eenmaal waardoor de eindstand van 6-8 op het scorebord kwam te staan.

Tigers Panters Face-Off
Foto: Richard de Weijze

Een bekerduel in optima forma, en nadat de kruitdampen op waren getrokken op de Jaap Eden IJsbaan, zat iedereen elkaar aan te kijken wát er nou zojuist precies gebeurd was. Zoetermeer zal er maling aan hebben, en uitgebreid een feestje hebben gevierd in het kleedlokaal na afloop. Morgen de ‘return’ in de Silverdome: onze tip? Snel kaarten halen!

Previous Eerste zege Montréal Canadiens in voorbereiding
Next Heerenveen maat te groot voor Trappers, monsterzege Bulldogs