Eerste zege Montréal Canadiens in voorbereiding


Recaps NHL Face Off

Afgelopen nacht een rustig programma in de NHL, die woensdag qua competitie los gaat barsten, Vier duels op de rol, waar Oscar de Kunder en Ed Versteeve op terugblikken.

Montreal Canadiens – Florida Panthers 3-1

De Canadiens wonnen nog geen duel in de voorbereiding tot nu toe. Vannacht kwam Florida Panthers op bezoek in het Bell Centre. Paul Byron nam Montreal op sleeptouw met twee goals, en was daarmee voor een groot deel verantwoordelijk voor de 3-1 zege van de Canadezen. De eerste winst van Montreal in dit pre season, die in de voorgaande zes oefenduels al 25 goals incasseerden.

Buffalo Sabres – New York Islanders 1-3

New York Islanders kent een aardige voorbereiding tot zover. Vannacht ging het op bezoek bij Buffalo Sabres, waar het (opnieuw) met 3-1 won. Het is de voorbereiding van Mat Barzal tot nu toe bij de Islanders. De 20-jarige aanvaller noteerde tegen Buffalo drie assists, waarmee hij een wezenlijk aandeel had in de overwinning van New York.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2-4

Detroit Red Wings kent een matige voorbereiding, en dat lijkt de opmaat te worden voor een seizoen waarin het geen rol van betekenis zal spelen. In de fonkelnieuwe Little Caeser Arena ging de ploeg van Jeff Blashill opnieuw onderuit; dit keer met 4-2. Een vroege goal in de derde periode van Auston Matthews en een late empty netter, betekenden de winst voor de Leafs.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 3-1

Een duel van twee uitsersten; Carolina is de ploeg die dit seizoen hoge ogen kan gaan gooien, waar weinigen dat verwachten. De Caps zijn de ploeg die misschien wel over hun hoogtepunt heen zijn en gaan tegen vallen. Als we de uitslag van vannacht aanhouden, dan wordt bevestigd. De Canes wonnen met 3-1. Opvallend feitje: de drie goals werden alle drie door verdedigers gemaakt.

Previous Prima start voor Hijs Hokij; Hattrick Alan van Bentem
Next Bizarre slotminuut brengt Zoetermeer Panters de zege