Prima start voor Hijs Hokij; Hattrick Alan van Bentem


HIJS Kemphanen Face-Off
FOto: RubenVA Media

Gisteren ging het Nederlandse seizoen van start met het bekertoernooi in Nederland. HIJS Hokij Den Haag ontving in de eigen Uithof Eindhoven Kemphanen. De Hagenaars boekten een ruime 6-1 zege op de Brabanders. Captain Alan van Bentem had een prima avond en scoorde een hattrick.

Levendige openingsfase

Eindhoven zette goed druk in de openingsfase, toch lukte het HIJS om er een aantal keer mooi uit te komen. Waar beide teams jagen op de eerste treffer, slaat Alan van Bentem als eerste toe voor Den Haag. Een fout van Jurryt Smid leidde de gelijkmaker van Kayo van Zoest in. Die stand stond 40 seconden op het bord, want opnieuw was Alan van Bentem trefzeker voor de thuisploeg, die met een 2-1 voorsprong van het ijs stapte.

Alan van Bentem HIJS Face-Off
Foto: RubenVA Media

Beslissende gaatje

Eindhoven gaat in de tweede periode op jacht naar de gelijkmaker, maar de Haagse defensie geeft geen krimp. Halverwege slaat de thuisploeg toe; Raymond van der Schuit legt de 3-1 in het net, en twee minuten later is het duel beslist. Opnieuw is het captain Alan van Bentem scoort, hij maakt zijn derde van de avond en zo is de eerste hattrick van het seizoen een feit.

HIJS Kemphanen Face-Off
Foto: RubenVA Media

Eerste doelpunt

In het slotstuk werd duidelijk dat het duel gespeeld was. Kemphanen kon geen vuist meer maken en HIJS liep uit naar een 6-1 overwinning. De 16-jarige Jay de Ruiter maakte zijn eerste officiële treffer in het shirt van Den Haag, waarna het slotakkoord op naam kwam van Joey Oosterveld.

Previous BREAK! Mist op Stappegoor; Trappers mogelijk met 0-5 nederlaag bestraft
Next Eerste zege Montréal Canadiens in voorbereiding