BREAK! Mist op Stappegoor; Trappers mogelijk met 0-5 nederlaag bestraft


Tilburg Trappers Mist Face-Off
Foto: BD

Het had zo’n mooie avond moeten worden op Stappegoor. Maar de seizoensouverture liep op een deceptie uit voor Tilburg Trappers. De tweevoudig kampioen ontving ECC Preussen Berlin, maar de wedstrijd werd stilgelegd vanwege mist op het ijs. De ploeg van Bo Subr hangt een reglementaire 5-0 nederlaag boven het hoofd.

Direct mist

Het duel was amper een minuut onderweg of de wedstrijd werd voor de eerste keer stilgelegd. Mist steeg op van het ijs en dat maakte het zicht er niet beter op. Direct na de hervatting zorgde Nardo Nagtzaam voor de eerste Tilburgse treffer, op aangeven van de kersverse aanwinst Kevin Bruijsten.

Na vijf minuten kwam de Duitsers op de powerplay op gelijke hoogte, maar kort daarna lag het spel voor een tweede keer stil.

Trappers mist Face-Off
Foto: BD

Ook na deze hervatting bleef het kommer en kwel. Want na dertien minuten werd het spel opnieuw stilgelegd.

Definitief einde

Met de mededeling dat bij een volgende onderbreking de wedstrijd gestaakt zou worden, gingen de spelers weer aan de slag. Het leverde de tweede treffer, dit keer van Kevin Bruijsten, op aangeven van Nardo Nagtzaam. Er stond 15:12 op de klok, toen de zoemer ging op Stappegoor. Met man en macht werd er gewerkt aan een oplossing in de ingelaste dweilpauze.

Alle deuren van Stappegoor werden geopend om de mist weg te laten trekken, dat lukte. Maar tevergeefs. Amper drie minuten later was het gedaan; de mist keerde terug en de wedstrijd werd gestaakt. Een combinatie van luchtvochtigheid, een broeierige warme buitentemperatuur en een vol huis zorgde ervoor dat er simpelweg niet verder gespeeld kon worden.

Gevolgen

Ondanks dat het besluit nog niet definitief gevallen is, zijn de reglementen vrij helder. Bij deze situatie volgt een reglementaire 0-5 nederlaag voor de thuisspelende ploeg. Wat een mooie seizoensopening had moeten worden, ook met het retirement het nummer 25 van Bjorn Willemse, eindigde in een complete deceptie. Voorzitter Ron van Gestel houdt moed en denkt dat de wedstrijd in zijn geheel overgespeeld moet worden. Wij hopen dat van harte met hem mee.

Previous 47 treffers in negen pre season duels vannacht
Next Prima start voor Hijs Hokij; Hattrick Alan van Bentem