47 treffers in negen pre season duels vannacht


Recaps NHL Face Off

Alle teams hebben een schifting aangebracht in hun rosters. Veel jonge jongens zijn naar de AHL gestuurd. Zodoende zijn tijdens de negen duels van vannacht veel pre season games gespeeld met, bijna, de complete nieuwe rosters. Jeroen Veenstra, Cor Machielsen en Richard de Weijze praten je helemaal bij,

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 5-2

Tampa Bay Lightning en Florida Panthers maakten zich vannacht op voor de derde onderlinge confrontatie in een tijdsspanne van vijf dagen. De twee eerdere ontmoetingen eindigden in een zege voor Florida Panthers en ook het derde duel was een prooi voor de Panthers: 5-2.

Grote man in die zege is Jared McCann. De 21-jarige center, die vorig jaar zijn wedstrijden voornamelijk speelde in de AHL, noteerde een hattrick en laat daarmee zijn vastberadenheid zien om dit seizoen in de NHL te blijven spelen. Vrbata opende de score en Sceviour scoorde een empty netter. Namens Tampa Bay wisten Killorn en Namestnikov wat terug te doen. Op 6 en 7 oktober staan beide ploegen weer voor elkaar, maar dan in de competitie.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 5-1

Hoewel Boston Bruins een overwicht had in de wedstrijd als het gaat om het aantal schoten op doel, had Philadelphia Flyers in deze wedstrijd qua score weinig moeite met Boston Bruins. De Flyers boekten een 5-2 overwinning.

De gehele eerste lijn, bestaande uit Claude Giroux, Jakub Voracek en Sean Couturier noteerden twee punten (een goal en een assist), evenals top pick Travis Konecny uit de draft van 2016. De top pick van het afgelopen seizoen, Nolan Patrick, noteerde een goal en zijn eerste NHL fight.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 2-4

 In Little Caesars Arena maakten de Blackhawks en Red Wings er een leuke wedstrijd van, die uiteindelijk in het voordeel van de gasten uit Chicago eindigde. Tot tweemaal toe kwam Detroit op voorsprong, maar kon het niet vasthouden.

Michael Rasmussen en Libor Sulak scoorden namens Detroit, maar Richard Panik en Tommy Wingels, na een mooie pass van Vinnie Hinostraza, zorgden voor de 2-2 stand. Toen Alex Debricat met een powerplay goal de Blackhawks op voorsprong zette, moesten de Red Wings komen. Uiteindelijk nekte een empty netter van Laurent Dauphin de thuisploeg.

Nashville  Predators – Columbus Blue Jackets 3-4

Columbus en Nashville maakten er een leuk oefepotje van in Bridgestone Arena in Nashville. Na zestig minuten hockey stond er een gelijke stand op het bord: 3-3. De Blue Jackets wonnen na het nemen van de shootouts.

De Preds kwamen nog wel terug van een 3-1 achterstand. Kevin Fiala en Matt Irwin zorgden voor de goals. In de shootout serie gingen de  pogingen van de Blue Jackets raak (Alexander Wennberg en Artemi Panarin) en ook Kevin Fiala scoorde namens de Predators. Viktor Arvidsson en Ryan Johansson misten vervolgens en zo kon Columbus een nieuwe zege bijschrijven in een prima preseason.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 2-3

Een goal van Charlie Coyle in de absolute slotfase zorgde voor een 3-2 zege van Minnesota Wild op bezoek bij St. Louis Blues. Daarin maakte het een 2-1 achterstand ongedaan. Vladimir Tarasenko en Oskar Sundqvist zetten de Blue tot tweemaal toe op voorsprong. Luke Kunin maakte de 1-1 en ruim eelf minuten voor tijd zetten Kyle Quincey de gelijkmaker op het bord. Toen de Wild de laatste twee minuten van de wedstrijd met een man minder speelden vanwege een penalty voor Mikale Granlund zette St. Louis alles op alles. De slimme Charlie Coyle scoorde echter vier (!) seconden voor het einde voor de 3-2 zegen voor Minnesota.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 3-1

Anders Nilsson hield de Canucks overeind tegen de Flames. 30 reddingen op 31 schoten betekende dat de Canucks met 3-1 wonnen omdat Mike Smith aan de overzijde van de Rogers Arena er maar 27 redde op de 30 schoten. Vancouver scoorde iedere periode 1 goal met Jake Virtanen, Michael del Zotto en Darren Archibald, waarna in de 3e periode Sean Monahan de score iets dragelijker kon maken met een PPG.

Las Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 2-4

Ook de 2e thuiswedstrijd in het preseason gebeuren kon niet worden omgezet in winst door de Las Vegas Golden Knights. Zelfs niet tegen de Colorado Avalanche, het werd 4-1 in de T-Mobile Arena. Sven Andrighetto had een goal en een assist, en Semyon Varlamov maakte 34 reddingen, waarmee ze in preaseason de Avalanche op 3 overwinningen brachten uit 3 games.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3-0

 In het Honda Center in Anaheim combineerden John Gibson (15 saves) en Reto Barra (9 saves) een shut out tegen de Sharks. Chris Wagner, Antoine Vermette en Kalle Kossila scoorden voor de Ducks. Martin Jones moest 3 x vissen op 26 schoten in goal bij de Sharks.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 4-1

Los Angeles Kings versloeg Arizona Coyotes met 4-1 voor de derde overwinning in deze voorbereiding op rij. Drew Doughty opende de score met een powerplay goal, waarna Michael Cammalleri uitgroeide tot man van de wedstrijd.
Cammalleri zette in de tweede periode de 2-0 op het bord en ook de 4-0 kwam van zijn stick op de powerplay. Clayton Keller redde de eer voor de Coyotes.

Previous GAME DAY! Bekercompetitie en Trappers starten!
Next BREAK! Mist op Stappegoor; Trappers mogelijk met 0-5 nederlaag bestraft