GAME DAY! Bekercompetitie en Trappers starten!


HIJS Kemphanen Face-Off
Foto: Robert Bos

Vrijdag 29 september staat al een tijd op de agenda omcirkeld. Vandaag barst dan eindelijk het ijshockeyseizoen los. Vanavond opent Tilburg Trappers in eigen huis de Oberliga campagne tegen ECC Preussen Berlin. Ook de bekercompetitie in Nederland gaat van start, met zes duels dit weekend.

Tilburg Trappers – ECC Preussen Berlin

Trapper Preussen Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers versterkte zich gisteren met Kevin Bruijsten. Begin deze maand zat hij voor het eerst aan tafel bij Trappers, nadat hij bij Mulhouse moest vertrekken. Vandaag opent de ploeg van Bo Subr tegen ECC Preussen Berlin, de ploeg die vorig jaar de playoffs misliep.

Tilburg was iets wisselvallig in de voorbereiding, maar met name het laatste duel op bezoek bij Füchse Duisburg zal Bo Subr en zijn mannen goed hebben gedaan. Om 20:00 barst de wedstrijd los op Stappegoor en kan Tilburg op weg om zijn titel te verdedigen.

Bekercompetitie Nederland

Ook in Nederland kunnen we dit weekend het ijshockey hart weer ophalen. Zes duels staan er op het programma. Een overzicht:

Vrijdag HIJS Den Haag – Eindhoven Kemphanen

HIJS Kemphanen Face-Off
Foto: Robert Bos

De Kemphanen reizen af naar De Uithof waar hen een heet avondje HIJS voorgeschoteld zal gaan worden. De Hagenaars zijn gebrand om één van de drie titels af te snoepen van Heerenveen, terwijl men in Eindhoven ook niet wil gaan spelen om de troostprijzen. De puck klettert om 20:30 uur op het Haagse ijs.

Zaterdag UNIS Flyers Heerenveen – Tilburg Trappers Toekomstteam

Heerenveen ontvangt in de eigen Thialf hal de jongelingen van Tilburg. De Flyers liepen opnieuw de Ron Berteling Schaal mis en zullen er willen staan voor eigen publiek. De mannen uit Tilburg hebben een gretige ploeg op het ijs staan, die her en der voor een verrassing gaan zorgen. Puck drop om 20:00 uur

Zaterdag Amsterdam Tigers – Zoetermeer Panters

Amsterdam Tigers zal voor het eerst in de nieuwe outfits in actie komen tegen Zoetermeer Panters. Tigers zal beter voor de dag willen komen dan in de voorbereiding, terwijl Zoetermeer redelijk fris oogt onder het bewind van de nieuwe trainer Kratky. 18:00 uur wordt de wedstrijd hier in gang gezet.

Zondag Zoetermeer Panters – Amsterdam Tigers

Zoetermeer Tigers Face-Off
Foto: Robert Bos

We doen direct in het eerste weekend maar een tweeluik; Amsterdam komt zondag op bezoek in de Silverdome in Zoetermeer, nadat beide ploegen elkaar 24 uur eerder in de hoofdstad hebben bestreden. 18:00 uur zal dit duel van start gaan.

Zondag Laco Geleen Eaters – Unis Flyers Heerenveen

We hebben gelijk de rematch te pakken van de Ron Berteling Schaal van afgelopen zondag. Geleen ontvangt zondag in de eigen Glanerbrook opnieuw Heerenveen. Geleen oogde brutaal en was in delen de betere ploeg. Bij Heerenveen zal men vooral de nederlaag recht willen zetten. Een schaal staat niet op het spel, maar om 19:00 uur kan iedereen de ploegen in actie zien.

Zondag Tilburg Trappers Toekomstteam – Ahoud Devils Nijmegen

Ook Ahoud Devils Nijmegen trapt de bekercampagne af. De Nijmegenaren kenden een pittige Duits getinte voorbereiding, waarin niet werd gewonnen. De ogen zijn gericht op Devils die nu kunnen laten zien hoe de verhoudingen liggen. Op Stappegoor wacht het duel met de talenten van Tilburg; een ploeg die zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaat geven. Om 19:00 uur wordt het duel in gang gezet.

Previous Jaromir Jagr mogelijk naar St. Louis Blues
Next 47 treffers in negen pre season duels vannacht