Detroit Red Wings wint eerste duel in Little Caesars Arena


Recaps NHL Face Off

Liefst elf duels werden er vannacht gespeeld. Een daarvan vond gisterochtend, Nederlandse tijd, al plaats in Beijin tussen Los Angeles Kings en Vancouver Canucks. Verder was er onder andere de openingswedstrijd de fonkelnieuwe thuishaven van Detroit Red Wings. Rik Bruijnius, Cor Machielsen, Sven van der Oost en Richard de Weijze blikken terug.

DETROIT RED WINGS vs BOSTON BRUINS

De eerste wedstrijd in het Little Caesars Arena.  “The Joe” is in geruild voor een moderne thuishaven voor Detroit.

De eerste drop of the puck was afgelopen nacht  tegen Boston. De eer voor de eerste goal in deze nieuwe arena was voor Boston speler Austin Czarnik, die de enige goal in de 1e periode voor zijn rekening nam. Na de onderbreking was het de beurt aan Detroit en hoe! Met vier goals in de tweede periode trok Detroit de wedstrijd naar zich om er in de 3e periode nog 1 te scoren.

 

WASHINGTON CAPITALS vs CAROLINA HURRICANES

In het tweede thuisduel op rij verloor Washington Capital opnieuw. Ditmaal was Carolina Hurricanes te sterk voor de Caps: het eindigde in 4-1 voor de Canes.

Justin Williams, ex Capitals speler, scoorde  de openingsgoal voor zijn nieuwe team. Alex Chiasson scoorde nog wel de gelijkmaker, maar in de laatste twee periodes liepen de Canes weg door goals van Travor Carrick, Julian Gauthier en Justin Falk (empty net).

MINNESOTA WILD vs COLORADO AVALANCHE

17 -23 Nee dit is niet de uitslag,maar dit is aantal penalty minuten die er gegevens zijn in dit vriendschappelijke potje. Werk aan de winkel voor de Avalanche want in acht powerplay situaties scoorden zij niet. Minnesota deed dit beter, want de Wid troffen tweemaal doel in vijf man-meer-situaties. De goals kwam van Mikael Granlund en Matt Dumba. Andrew Agozzino deed nog wel wat  terug voor Colorado, maar daar bleef het bij.

OTTAWA SENATORS vs MONTREAL CANADIENS

Ottawa Senators gaf Montreal Canadiens in hun eigen Canadian Tire Center aan pak rammel. Het werd 5-1 voor Ottawa. Halverwege de tweede periode stond het al 4-1 voor het team uit de hoofdstad van Canada.

Logan Brown, Max Reinhart, Johnny Oduya en Mark Stone zorgden voor de 4-0 stand, toen Charles Hudon de Canadiens nul van het bord haalde. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht Logan Brown met een powerplay goal de 5-1 uitslag op het bord. Het was dan wel een oefenduel, maar pijn doet het wel in Montreal.

NEW JERSEY DEVILS vs NEW YORK RANGERS

De tweede versie van Devils vs Rangers werd in Newark gespeeld. Nadat de eerste wedstrijd nog door de Rangers werd gewonnen, was het nu de beurt aan de Devils: 2-1.

In de tweede periode zette Jospeh Blandisi de thuisploeg op 1-0 met een powerplay goal. Rookie Brandon Crawley scoorde, ook op de powerplay, de gelijkmaker voor de Rangers. Ruim vijf minuten voor het einde was Drew Stafford degene die de winnende goal achter Brandon Halverson schoot.

BUFFALO SABRES vs TORONTO MAPLE LEAFS

Nadat James van Riemsdyk de Leafs op 1-0 had gezet trok Hudson Fasching de stand weer gelijk met een prachtige en slimme goal.

Daarna was het de beurt aan Kasper Kapanen van de Leafs om de show te stelen. Hij werd de grote man in het KeyBank Center van de Buffalo Sabres. Hij maakte de belangrijke 2-1 en gaf vervolgens de assist op Nikita Soshnikov die de uiteindelijke 3-1 op het bord zette.

ST. LOUIS BLUES vs DALLAS STARS

Na een aantal teleurstellende voorgaande resultaten deze pre season campagne was Kari Lehtonen deze keer erg belangrijk voor de Dallas Stars in hun 4-0 winst op de St. Louis Blues in het Scottrade Center. De goalie had relatief weinig te doen en zorgde met 21 saves voor een shutout.

De goals werden gemaakt door Dan Hamhuis, Jason Spezza, Remi Elie en Mattias Janmark.

CHICAGO BLACKHAWKS vs COLUMBUS BLUE JACKETS

De score doet vermoeden dat het een aan elkaar gewaagde wedstrijd was. Gezien het afgelopen seizoen en de intenties van het komende seizoen zou dat niet vreemd zijn. Maar was het ook zo? Als je kijkt naar de shots on goal dan zou je zeggen van niet. Liefst 54 maal vuurde Chicago op de goal van Joonas Korpisalo, tegenover slechts 21 doelpogingen van Columbus. Uiteindelijk resulteerde dit grote verschil niet in in een overwinning voor Chicago, dus daar mag nog ff wat bijgeschaafd worden aan de accuratesse. Sterker nog, de Blue Jackets wonnen met 3-2.

ARIZONA COYOTES vs SAN JOSE SHARKS

De toeschouwers kregen waar voor hun geld, binnen 10 minuten stond het 3-0 voor Arizona, Derek Stepan was daarin de grote man met 1 assist en 1 goal. Daarna werden de Sharks wakker en was het Mikkel Boedker die de ruststand na de eerste periode wat draaglijker maakte met 3-2. In de 2e periode waren het de Sharks die de boventoon voerde met 20 SOG maar debuterende doelman bij Arizona Antti Raanta was lastig te kloppen. De ruststand na 2 periodes 4-4. De 3e periode en OT leverde geen goals op maar in de shootouts was het pas bij de 10e dat Tim Heed de winst naar de Sharks schoot.

EDMONTON OILERS vs WINNIPEG JETS

Pas in de laatste periode lukte het om afstand te nemen van de Jets voor de Oilers, het leek wel of er even een paar tandjes werden bijgeschakeld en toen kwamen er nog even 4 goals bij. Jesse Puljujarvi 2 goals 1 assist, Connor McDavid 2 assists en 1 goal en Brad Malone met 2 goals waren de beste deze nacht en vooral door hun optreden werden de Jets met 6-2 verslagen.

VANCOUVER CANUCKS vs LOS ANGELES KINGS (China)

Los Angeles Kings wonnen beide duels van Vancouver Canucks die in China werden gespeeld. Gisteren eindigde het duel in 3-3, maar de Kings wonnen in overtime.

Nick Shore en Jake Muzzin zorgden voor de 2-0 voorsprong voor de Kings, waarna Sven Baertschi de 2-1 scoorde namens de Canucks. Een heel slim passje van Tomas Vanek ging hieraan vooraf. Nadat Vancouver op iets meer dan acht minuten voor het eind nog met 3-1 achter stond, zorgde het nog wel zeer knap voor twee goals in de slotfase. In de shootout serie wist alleen Jonny Brodzinski namens Los Angeles te scoren, waardoor zij winnend van het ijs stapten in Beijing.

Previous Ron Berteling Schaal; 1 minuut stilte voor Karel Pijls
Next NHL Preview: New York Rangers