Canucks en Kings in Shanghai, hattrick Saad voor Chicago


Recaps NHL Face Off

Vannacht stonden er zes NHL oefenduels gepland in Noord Amerika. Eén wedstrijd werd een heel eind verderop gespeeld, namelijk in Shanghai. Daar namen de Vancouver Canucks en de Los Angeles Kings het tegen elkaar op. Rik Bruijnius, Rowdy van Grieken en Richard de Weijze blikken voor je terug.

China Games Face Off

VANCOUVER CANUCKS VS LOS ANGELES KINGS

De wedstrijd, die werd gespeeld in de Mercedes Benz Arena in Shanghai onder het oog van 10.088 toeschouwers, had zo’n beetje alles voor de Kings: een powerplay goal, een shorthanded goal, een 4 on 4 goal, een 5 on 5 goal en een empty netter. Vancouver Canucks scoorde tweemaal: de Kings wonnen dus met 5-2. Beide teams traden met hun top lijnen aan de start van de wedstrijd. Zo verschenen onder andere de broertjes Sedin voor de Canucks en Anze Kopitar en Jonathan Quick voor de Kings op het ijs.

CHICAGO BLACKHAWKS VS DETROIT RED WINGS

Brandon Saad maakte een hattrick bij zijn rentree in het shirt van Chicago Blackhawks. Saad speelde de laatste twee seizoenen in Columbus bij de Blue Jackets. Richard Panik had ook een belangrijke rol met drie assists. De Blackhawks hadden geen kind aan Detroit. Het eindigde in een eclatante 6-1 overwinning voor Chicago.

MONTRÉAL CANADIENS VS NEW JERSEY DEVILS
Een combi van jonge spelers en hoekstenen op de wedstrijdformulieren in Montréal. Spelers als Taylor Hall en Carey Price kwamen vannacht in actie. Binnen een minuut kwam New Jersey op voorsprong, door Mirco Müller. De thuisploeg maakte nog gelijk in de tweede periode, maar een goal van Nico Hischier en twee goals van Jesper Bratt brachten New Jersey de 1-4 overwinning.

MINNESOTA WILD VS WINNIPEG JETS
Nadat deze twee ploegen elkaar al op maandag tegenkwamen, gingen Minnesota en Winnipeg elkaar in St. Paul te lijf. De wedstrijd van vannacht was een zeer gecontroleerde wedstrijd van beide kanten. Er werden nauwelijks grote kansen weggegeven van beide kanten. Wild-verdediger Jared Spurgeon was de enige die het net wist te vinden, waardoor Minnesota opnieuw won. Dit keer werd het 1-0.

COLORADO AVALANCHE VS DALLAS STARS

Een verrassende zege van Colorado Avalanche vannacht in Dallas. In de eerste periode nam de Avalanche een 3-0 voorsprong. Die voorsprong werd met een goal in de tweede en derde periode zelfs uitgebouwd naar 5-0. De laatste goal werd gescoord door Matt Duchene. Daar zullen de Colorado fans blij mee zijn. Roope Hintz redde de eer voor Dallas. In de derde periode was er overigens aan tijdstraffen geen gebrek: 26 minuten in totaal.

BOSTON BRUINS VS PHILADELPHIA FLYERS
In het TD Garden van de Bruins namen Boston en Philadelphia het tegen elkaar op. Beide kanten stelden hun veteranen op. Afgezien van keepers Tuukka Rask en Brian Elliott, waren het vannacht niet de veteranen die het verschil maakten. Kenny Agostino’s goal in overtime bracht Boston de 2-1 overwinning.

SAN JOSE SHARKS VS VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Vegas Golden Knights weet nu ook wat verliezen is. Na een doelpuntloze eerste periode, waarin Vegas in drie poweplay pogingen niet kon scoren, lukte de Sharks dit wel driemaal in de tweede periode. Uiteindelijk eindigde de tweede periode met 4-0. Veags bracht met twee goals de spanning nog een beetje terug, maar een goal van Thomas Hertl zorgde voor een in 5-2 zege voor San Jose.

Previous Goal van Daniel Sprong, Blues imponeren, eerste zege Ducks
Next NHL Preview: San Jose Sharks