NHL Preview: San Jose Sharks


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Sven van der Oost laat zijn licht schijnen op San Jose Sharks.

Afgelopen seizoen: Waar vorig seizoen nog de Stanley Cup Final werd gehaald (verloren van de Pittsburgh Penguins) werden de Sharks afgelopen seizoen vroegtijdig uit de Play-Offs gezet door de Edmonton Oilers. Dit was een enorme tegenvaller want er werd op veel meer gerekend in de SharkTank. Een thuishaven die overigens een van de beste lichtshows van de gehele NHL heeft.

Aangetrokken/Vertrokken: Bij de Sharks is het meest belangrijke wie er zijn gebleven. Martin Jones en Joe Thornton tekende allebei een jaartje bij en Brent Burns heeft zijn handtekening onder een megacontract gezet. De vaste kern is nog steeds aanwezig en dat maakt het wel een hele ervaren selectie. Gemixt met een aantal jonge gasten zorgt er voor dat de selectie perfect uitgebalanceerd is.

Dé grote naam die San Jose verliet is ‘Mister Shark’ Patrick Marleau. Na 19 seizoenen Shark geweest te zijn gaat de 37-jarige Canadees zijn geluk bij de Toronto Maple Leafs beproeven.

Vooruitblik: Kritiek op de selectie is er echter ook. Volgens velen zou de gemiddelde leeftijd te hoog zijn waardoor er getwijfeld wordt aan het feit of de Sharks het wel een heel seizoen vol gaan houden om op hoog niveau te presteren.

Keep an eye on: Eigenlijk hebben de Sharks alles in huis wat een team nodig heeft. Zwakste punt is de goalie positie. Maar zowel defensief als offensief hebben de Sharks kanonnen in huis. Ik verwacht veel van de jonkies Tomas Hertl en Joonas Donskoi. Aan de hand van de ervaren rot Joe Thornton, Logan Couture en Center Joe Pavelski kunnen deze jongens dit seizoen wel eens een grote stap gaan maken. Burns en Thornton blijven echter de grootste blikvangers. De boezemvrienden bezitten naast hockey capaciteiten ook nog de nodige humor. Goed voor in de kleedkamer!

Voorspelling: Ik zie de Sharks dit seizoen hoge ogen gooien. De selectie bezit de nodige defensieve power, een schat aan ervaring en scorend vermogen. Ik denk dat ze samen met de Nashville Predators gaan strijden om een Stanley Cup Final plaats.

Previous Canucks en Kings in Shanghai, hattrick Saad voor Chicago
Next NHL Preview: St. Louis Blues