Goal van Daniel Sprong, Blues imponeren, eerste zege Ducks


Recaps NHL Face Off

Acht oefenduels vannacht in de NHL, waar we natuurlijk vrolijk werden van het doelpunt van Daniel Sprong bij Pittsburgh Penguins in het met 4-3 gewonnen duel bij Columbus Blue Jackets. Wat er nog meer gebeurde? Dat vertellen Sven van der Oost, Ed Versteeve en Cor Machielsen.

COLUMBUS BLUE JACKETS vs PITTSBURGH PENGUINS

Een herhaling van de eerste ronde van de play-offs afgelopen seizoen. En ook deze keer was Pittsburgh de winnaar.

In de Nationwide Arena maakte onze eigen Daniel Sprong de belangrijke 2-1 voor de Pens. Een plaag voor de defence voor de regerend Stanley Cup houder was Pierre-Luc Dubois, die twee keer raak schoot namens de Blue Jackets. Het was echter Olli Maatta van de Pens die de eer opstreek met de game winning goal in de 3rd period.

WASHINGTON CAPITALS vs ST. LOUIS BLUES

Het was geen goede avond te noemen voor de Capitals in de eigen Capital One Arena. De Blues kwamen op visite en namen een 4-0 overwinning mee naar huis. Robert Thomas maakte twee goals voor de Blues en werd samen met goalie Ville Husso de uitblinker van de avond. Husso maakte maar liefst 27 saves en zorgde zo voor een shutout.

TORONTO MAPLE LEAFS vs BUFFALO SABRES

Twee teams die hun hoop gevestigd hebben op het komende seizoen zijn Toronto en Buffalo. Vannacht werd (opnieuw) duidelijk dat Buffalo ten opzichte van Toronto nog wel wat werk heeft. Patrick Marleau toevoegen aan het team van de Leafs kan wel eens een cruciale zet zijn. De thuisploeg won met 3-0, door goals van Morgan Rielly, en twee empty net goals van Leo Komarov en William Nylander.

TAMPA BAY LIGHTNING vs NASHVILLE PREDATORS

De eerste road game van de Preds was een bijzondere te noemen. Niet omdat de Preds met 3-1 verloren maar wel omdat na maar liefst negen maanden blessureleed eindelijk de terugkeer van Steven Stamkos bij de Lightning aan de orde was. Die kon het verschil nog niet maken maar zag zijn team een degelijke overwinning boeken tegen een vrij teleurstellend Nashville.

CALGARY FLAMES vs ARIZONA COYOTES

Mike Smith mocht dit duel van de Flames het doel verdedigen tegen zijn oud ploeggenoten van Arizona Coyotes. Hij kreeg niet heel veel te doen, want Calgary was stukken beter in deze oefenpot dan de mannen uit de woestijn. Een reguliere overwinning met Johnny Guadreau die twee keer scoorde en Sam Bennet die drie assists noteerde. Het leverde een 4-2 overwinning op voor de thuisploeg.

NEW YORK ISLANDERS vs NEW YORK RANGERS

De Rangers gingen op bezoek bij de Islanders voor een onvervalste New York derby. In de eerste periode viel niet heel veel te genieten; het spel was matig van beide ploegen en een 0-0 stand logisch. In het tweede bedrijf kwam het duel op gang. Veel tijdstraffen, veel 5-on-3 powerplays. Caisey Bailey en Anthony Beauvillier troffen voor de Isles het doel, Vinni Lettieri deed dat namens de Blueshirts, die de nederlaag aan zichzelf te wijten hadden.

EDMONTON OILERS vs VANCOUVER CANUCKS

Wederom een overwinning voor de Oilers, al was het wel tegen een veredeld B team van Vancouver. Zoals jullie weten zit het A team in China, om de sport te promoten samen met de LA Kings. De Oilers waren ook niet op volle oorlogssterkte, maar zagen Kailer Yamamoto en Liro Pakarinen twee keer het net vinden. Een regulmatige 5-3 overwinning voor Edmonton. Aankomende nacht tegen Winnipeg Jets zal McDavid acte de présence geven.

ANAHEIM DUCKS vs LOS ANGELES KINGS

Net als de Oilers, hadden de Ducks te maken met een veredeld B team van de Kings, maar in tegenstelling tot de vorige oefenwedstrijden stond er nu bij de Ducks wel het A team. En dus kwam de eerste pre-season overwinning op het bord voor Anaheim. Jakob Silfverberg was de grote man aan kant van de Ducks met twee assists en een goal. LA dolf met 4-2 het onderspit in Anaheim.

Previous Ron Berteling Schaal, start competitie Antwerp en oefenduels
Next Canucks en Kings in Shanghai, hattrick Saad voor Chicago