Oefenduels: Pittsburgh onderuit na overtime, San Jose sloopt Anaheim


Recaps NHL Face Off

Vannacht konden we er eens echt goed voor gaan zitten! Liefst NEGEN duels op het programma, en natuurlijk keken wij reikhalzend uit naar het eerste duel van Daniel Sprong dit seizoen bij Pittsburgh Penguins. Sven van der Oost, Cor Machielsen en Ed Versteeve blikken terug.

BUFFALO SABRES vs PITTSBURGH PENGUINS

Showtime voor de Stanley Cup winnaar. De Pens speelde hun wedstrijd tegen de Sabres in de Pegula Ice Arena op het University Park van Penn State. Het was geen succesvolle seizoensopening voor eigen publiek te noemen. Via OT trokken de Sabres de overwinning naar zich toe via de GWG van Jack Eichel. Andere uitblinker bij de Sabres was Jason Pominville die twee keer het net wist te vinden.

TORONTO MAPLE LEAFS vs OTTAWA SENATORS

Toronto en Ottawa kruisten de degens opnieuw en wederom waren de Sens (veel) te sterk. Na de 6-2 van gisteren, veegde Ottawa de Leafs nu met 5-2 van het ijs. Patrick Marleau scoorde bij zijn debuut voor Toronto, dat na de eerste peride met 2-1 leidde. Een uitstekende derde periode van Ottawa kantelde het duel volledig; de ploeg van Guy Boucher scoorde drie maal. Ottawa kende vorige seizoen een matig ‘scorend’ seizoen. Nu scoorde het al elf goals in twee oefenduels.

SAN JOSE SHARKS vs ANAHEIM DUCKS

De San Jose Sharks begonnen gelijk met een shutout, dat zal een goed gevoel geven voor de defense en de goalie van afgelopen nacht, Aaron Dell hield zijn doel schoon. Ook leverde de Sharks vijf verschillende doelpuntenmakers. Sandberg, O’Regan, Boedker, Labanc en Bollig wisten het net te vinden tegen Ducks goalie Reto Berra. Ducks coach Randy Carlyle heeft nog wat huiswerk te doen.

NASHVILLE PREDATORS vs FLORIDA PANTHERS

Wederom een split game, net als de Battle of Alberta gisteren, de vroege wedstrijd werd een prooi voor de Panthers met een 5-3 overwinning, met 2 goals van Connor Brickley. SOG 28 Florida, 34 Predators. De 2e wedstrijd ging wat meer gelijk op die in OT werd beslist. De Fin Miika Salomaki scoorde 2 keer waaronder de OT winner.

COLUMBUS BLUE JACKETS vs CHICAGO BLACKHAWKS

Als er één ploeg is die komend seizoen uit is op revanche is het Chicago Blackhawks wel. Het kreeg een sweep om de oren van Nashville in de playoffs en er vielen harde woorden. Na 40 minuten stond er 5-0 op het bord voor de Hawks. Seth Jones scoorde twee maal voor de Jackets, de ploeg van wie komend seizoen veel verwacht wordt. Korpisalo maakte overigens nog een prachtige pad save voor Columbus.

BOSTON BRUINS vs DETROIT RED WINGS

Een heuse Original Six battle tussen Boston Bruins en Detroit Red Wings op het programma. De Bruins wonnen het duel met 4-2. Opnieuw werd duidelijk dat de ploeg van Jeff Blashill dit seizoen defensief aan de bak moet; ondanks het aantrekken van Witkowski en Daley was men defensief kwetsbaar, en aanvallend onmachtig. Toney Krug verliet geblesseerd het duel na een puck vol in het gezicht te hebben gekregen.

TAMPA BAY LIGHTNING vs CAROLINA HURRICANES

De Canes gingen op bezoek bij de Bolts in een duel tussen twee teams die komend seizoen hoge ogen gaan gooien. Carolina deelde een klein tikkie uit, door het duel met 2-1 te winnen. De special teams maakten het verschil; de bezoekers scoorden twee maal vanuit de power play via Williams en Teravainen. Voor Tampa Bay trof Adam Erne doel.

COLORADO AVALANCHE vs VEGAS GOLDEN KNIGHTS

De Vegas Golden Knights kunnen weer een overwinning bijschrijven in de pre season wedstrijden. Dit keer waren ze te sterk voor de Colorado Avalanche. De eerste periode leverde al 3 goals op voor de Knights met 2 power play goals. MacKinnon scoorde met een honkbalgoal voor Colorado Ik moet zeggen; de Knights zijn heel aardig op weg, al zijn pre season wedstrijden nooit zaligmakend voor het verloop van de competitie. Maar General Manager George McPhee heeft een aardig team neergezet.

 

DALLAS STARS vs ST. LOUIS BLUES

Twee Central Division rivals stapten ook op het ijs. Dallas Stars en St. Louis Blues maakten er een aantrekkelijk duel van. De bezoekers namen een 2-0 voorsprong, die ook weer als sneeuw voor de zon verdween. Na 40 minuten ijshockey stond er een 3-2 stand in het voordeel van de Blues op het bord. Drie goals in de laatste periode van Dallas gaven de gastheren echter de 5-3 winst op deze avond.

 

Previous NHL Preview: Toronto Maple Leafs
Next U18 Captain Dijkema: 'WK is prachtig, maar kost hoop geld.'