Sprong Show: Het gaat er nu echt om voor Daniel!


Sprng Show Face Off HEader

Wekelijks praat Face-Off jou bij over de verrichtingen van Daniel Sprong in Sprong Show. Elke maandag zullen we terugblikken op de ontwikkelingen, het nieuws en feitjes van de 20-jarige Nederlander die op jacht gaat naar een permanente plek op het roster bij Pittsburgh Penguins.

Deze week won Sprong met de Pens de Prospects Challenge en ging het trainingskamp van start, waardoor het er nu op of onder is voor onze landgenoot.

Propsects Challenge

Sprong Face Off Prospect

Maandag stond het laatste duel van de Prospects Challenge op het programma tegen Buffalo Sabres. De winnaar kon zich meteen kronen tot winnaar van het toernooi. Pittsburgh won met 6-3, Sprong speelde voor zijn doen redelijk anoniem, maar coach Sullivan was desondanks tevreden over Sprong. ,,Je ziet dat hij zijn two-way-game heeft opgevijzeld, maar hij moet daarbij zijn offensieve talent niet onder laten sneeuwen.” aldus de coach.

Trainingskamp

Na het toernooi was het wachten op het verlossende woord. Alhoewel wij er geen moment aan getwijfeld hebben dat Sprong mee zou gaan naar het trainingskamp, waar ook de ‘big guys’ zouden instromen, was het even afwachten. Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de Nederlander bij de 59 spelers zat die zich in Cranberry moesten melden.

Team 1

Onze landgenoot werd ingedeeld in Team 1, samen met onder meer Sidney Crosby en Jake Guentzel. De spelersgroep is opgedeeld in drie ploegen en spelen onderling een minicompetitie, tussen alle trainingsarbeid door.

In het eerste oefenduel tussen Team 1 en Team 2 deed Sprong van zich spreken. Met een fenomenale assist en een goal in de shootouts liet hij zijn aanvallende klasse én zijn gogme zien. Team 2 won de shootouts, maar de Nederlander had een uitstekende indruk gemaakt. Ook in het tweede duel van Team 1 tegen Team 2 scoorde Sprong een goal, het bleek de winnende te zijn in het 4-2 gewonnen duel. Coach Sullivan lichtte het talent van Sprong nog even fijntjes toe:

Sprong de beste van het kamp

Natuurlijk zijn wij chauvinistisch, maar ook realistisch. Het zou een fantastische prestatie zijn als Sprong het roster (opnieuw) haalt bij Pittsburgh dit seizoen. Echter houden wij ook rekening met het scenario dat de Nederlander bij Wilkes-Barre/Scranton Penguins zal starten in de AHL dit seizoen.

Sprong Day 1 Face Off

De buitenwacht is echter net zo lyrisch als ons, getuige het feit dat onze landgenoot écht grote indruk maakt tijdens de eerste dagen van het trainingskamp. Matt Gajka en Josh Yohe van DK Pittsburgh Sports durven Sprong zelfs ‘de beste van het trainingskamp tot nu toe te noemen’. Hun analyse vind je hier terug. Even naar beneden scrollen en luisteren maar. Voor wie geen geduld heeft: vanaf minuut 4:15 gaan ze dieper in op de prestaties van onze landgenoot.

Morgen staat het eerste oefenduel van Pittsburgh op het programma; dan neemt de ploeg het op tegen Buffalo Sabreswaarna op woensdag het duel tegen Detroit Red Wings op de rol staat.

Previous DEL Update: Ice Tigers Nürnberg op kop na 12 op 12!
Next Sprong gooit opnieuw hoge ogen; eerste afvallers bekend