4-on-4: Red Eagles, uitbreiding NHL, Duchene en Zoetermeer


Kratky Coach Zoetermeer

Zoetermeer Panters stelde een nieuwe coach aan in de persoon van Ondrej Kratky. Het meest opvallende? De Tsjech is pas 24 jaar. Wat kunnen we van hem verwachten dit seizoen?

Rowdy: Het wordt geen makkelijke taak voor Kratky om aan verwachtingen te voldoen, want het goede seizoen van vorig jaar van de Panters maakt de club hongerig naar meer. De druk voor de ploeg om te presteren is zeker aanwezig. Daarentegen heeft de Tsjechische coach de manschappen om wat bijzonders te gaan doen. Ook de hulp van Van Koot als assistent zal hem helpen. Ik denk dat Zoetermeer de playoffs haalt, Heerenveen ontloopt in de kwartfinales en daardoor zeker de halve finale weet te halen.

Cor: Ik denk weinig, de Panters hebben een onervaren team en een onervaren coach. Ik denk wel dat ze allebei een hoop kunnen leren van elkaar. 

Jacco: Het is een jonge coach die in eigen land veel bereikt heeft met de jeugd. Zoetermeer verwacht zelf stappen te gaan maken met Kratky en ik ben benieuwd of dat ook gaat gebeuren. Gelukkig blijft van Koot ook, zodat hij Kratky wegwijs kan maken. Ik ben zeer benieuwd.

Ed: Ik heb Zoetermeer getipt als playoff kandidaat dit seizoen. Daar doet de coachwissel niets aan af. Ik vind het wél een verrassende keuze, om vlak voor het seizoen voor een coachwissel te gaan. Aan de andere kant; ja, hij is jong. Maar het is niet alsof hij gisteren is begonnen met ijshockey. Hij heeft voldoende ervaring met (bijvoorbeeld) jeugd. Dus nogmaals: ik acht Zoetermeer zeker in staat om de playoffs te halen.

Previous Lake Placid reportage; Beelden Red Army in Nederland gezocht!
Next Phantoms Coach Buck Rombouts: eerste doel is Bekerfinale!