4-on-4: Red Eagles, uitbreiding NHL, Duchene en Zoetermeer


Key Arena Face Off

Een groep investeerders heeft een akkoord bereikt voor een grootschalige renovatie van Key Arena in Seattle. Er wordt gedacht aan een NHL team in 2020. Is Seattle een welkome aanvulling?

Jacco:  Ja ik denk het wel. De NHL heeft nu 31 teams en zouden graag een 32e team gaan toevoegen als ik de nieuwsberichten mag geloven. Tevens heeft de NHL al eens gekeken naar een relocation in Seattle, maar toen was er gewoon geen goede ijsbaan. En zeg nou zelf, hoe meer ijshockey, hoe beter.

Ed: Een nieuwe franchise is welkom, want 31 teams is niet ideaal. Maar ik zou zelf heel graag een team in Quebec terug zien, of Hartford. Maar als er echt iets nieuws moet komen, dan is Seattle een prima optie. Ze hebben er honkbal (Mariners), hadden lange tijd NBA (Super Sonics), dus de stad weet wat het is om franchises te runnen. Zolang het plan goed is doordacht en er mensen komen te zitten die écht ijshockey minded zijn? Dan ben ik voor.

Rowdy: Ja, dat is Seattle zeker! De staat Washington en ijshockey hebben een lang verleden met elkaar. Van een Stanley Cup titel voor Seattle Metropolitans in 1917, tot de WHL titel van Seattle Thunderbirds in het afgelopen seizoen. Daarnaast kent de staat ook een aanzienlijke fanbase voor Vancouver Canucks. Seattle hoort in de NHL, dit is goed voor de groei van de NHL en de verdere groei van ijshockey in de VS.

Cor: Dat is zeker een welkome aanvulling. 32 teams mooi verdeeld over vier divisies met acht teams. Kunnen ze gelijk die wildcard afschaffen. De eerste vier per divisie in de play-offs.

Previous Lake Placid reportage; Beelden Red Army in Nederland gezocht!
Next Phantoms Coach Buck Rombouts: eerste doel is Bekerfinale!