4-on-4: Red Eagles, uitbreiding NHL, Duchene en Zoetermeer


Duchene Face Off

Matt Duchenne is al heel lang ‘hot’ in alle trade speculaties van de NHL. Hij kwam niet opdagen op een pre-training van Colorado Avalanche. Vertrekt hij uit de Pepsi Arena?

Cor: Hij zal wel moeten. De manager Joe Sakic heeft al aangegeven dat hij zich gewoon moet melden. Je zal maar de speler zijn die misschien zo vlak voor het begin nog even getrade gaat worden met Duchene. Maar ik denk dat hij gewoon zal moeten blijven. En nooit bijten in de hand die je voedt. Dat geldt ook voor multimiljonairs.

Jacco: Nou ja, hij was niet aanwezig bij een optionele golf charity. Maar hij gaat zich gewoon bij het team voegen tijdens het trainingskamp. Wat ik ervan hoor is dat ze wel blijven werken aan een trade, dus ik vrees voor de Avalanche dat ze hem te zijner tijd wel kwijt gaan raken. Maar aan wie? Geen idee. Zijn naam is al heel vaak met heel veel clubs in verbinding gebracht.

Ed: Ik kan niet zoveel met geruchten en gekonkel met betrekking tot spelers. Waar ik een gruwelijke hekel aan heb is, dat spelers zaken gaan forceren door bijvoorbeeld weg te blijven van trainingen, of geblesseerd te zijn om iets te forceren. Als ik bij de Avs in het management zou zitten, zou ik Duchene voor het blok zetten. Of normaal doen, of wegwezen. Volgens mij vergeten dit soort figuren wie hun brood op tafel zet. Dat is in dit geval nog altijd Colorado. Overigens staat Duchene gewoon aan de start van het seizoen in een Avelanche shirt, denk ik.

Rowdy: Ja, een trade voor Duchene zal deze week nog niet plaatsvinden, dus we zullen hem sowieso nog zien in de oefenwedstrijden voor Colorado. Wel heb ik een onderbuikgevoel dat hij voor het begin van het seizoen (op 4 oktober) een tradepartner gevonden gaat worden. Ik zet mijn geld op Columbus.

Previous Lake Placid reportage; Beelden Red Army in Nederland gezocht!
Next Phantoms Coach Buck Rombouts: eerste doel is Bekerfinale!