IJshockeyschool BMC Hoorn timmert aan de weg


Foto : Wilma Panhuis

BMC, of voluit gesproken Blue Mountain Cougars. Dat is de ijshockeyclub uit Hoorn die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert. In die tien jaar is er heel veel gebeurd, en is er een club ontstaan die hartstikke leuk aan de weg timmert. In De WestFries, hoe kan het ook anders in Hoorn, wordt vanaf 1 oktober een ijshockeyschool georganiseerd. Jeroen Klappe vertelt wat meer over de vereniging en de jeugdweekenden.

Jeugd enthousiasmeren

,,Op dit moment telt de club negen jeugdleden.” zegt Jeroen Klappe, die deel uitmaakt van de technische commissie bij BMC.  ,,Op de ijshockeyschool ontvangen wij wekelijks tussen de vier en tien kinderen. Wij vinden het belangrijk om jeugd kennis te laten maken met deze ontzettend coole sport. We merken dat langzaam aan steeds meer kinderen interesse krijgen in de sport. Dat is prettig. Dit is de tiende jaargang van de ijshockeyschool, die net zo lang bestaat als BMC zelf.”

BMC 1 - FaceOff
Foto: Wilma Panhuis

BMC; een club voor iedereen

De Blue Mountain Cougars staat voor gezelligheid, maar ook voor een stukje prestatiesport. ,,Binnen de club spelen en trainen wij op verschillende niveaus. Het kan zijn dat dit volledig voor de gezelligheid is of wat meer prestatiegericht. Dit hangt volledig af van het team en de doelstellingen, die aan het begin van het seizoen gesteld zijn.” zo stelt Klappe die zelf inmiddels zijn zesde seizoen binnen de club ingaat.

Overstap vanuit het streethockey

,,Vroeger speelde ik met een aantal vrienden streethockey bij de Bitin-Barracudas in Spanbroek. Een sport die redelijk op ijshockey lijkt. Doordat wij daar onze hal uitgezet zijn werden wij gedwongen een andere sport te zoeken. Daardoor zijn een aantal spelers en ik terecht gekomen bij de Blue Mountain Cougars. Na de eerste meters op het ijs was het voor mij duidelijk. IJshockey is fantastisch!” klinkt het enthousiasme door.

Inmiddels is Klappe ook actief als trainer en speler binnen de club. ,,Toen de twee vaste trainers een stapje terug wilde doen, ben ik gevraagd de trainingen over te nemen op de maandag. Dus momenteel ben ik bestuurslid, trainer, en speler. Dit doe ik allemaal met veel plezier en hoop ik nog vele jaren te mogen doen.”

Lees verder onder de flyer

Flyer BMC ijshockey

Iedereen is welkom vanaf 1 oktober

Vanaf zondag 1 oktober gaat de ijshockeyschool weer van start in Hoorn. ,,Elke jongeling is welkom bij ons. Zowel jongens áls meisjes. Het is een ontzettende dankbare groep om mee te trainen. Het plezier spat er vanaf tijdens de trainingen. De trainingen van de ijshockeyschool vinden plaats op een derde van de ijsbaan. Dit wordt afgeschermd met een lage mini-boarding. We beginnen natuurlijk met de basis; het schaatsen. De rest komt vanzelf wel. Maar vergis je ook niet in de leergierigheid van de kinderen. Die willen vaak heel snel, heel veel leren van onze trainer Bas Visser!”

Previous NHL Preview: Los Angeles Kings
Next Winst Trappers, verlies Ahoud en zege Antwerp op Herentals