NHL Preview: Los Angeles Kings


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op Los Angeles Kings.

Afgelopen seizoen: In Hollywood zijn de mensen gewend aan supersterren die ‘shinen’ op het juiste moment. Dat gebeurde ook jarenlang bij Los Angeles Kings. Afgelopen seizoen was echter een seizoen om heel snel te vergeten. De Play-Offs werden niet eens gehaald door de Kings. Met name steraanvaller Anze Kopitar liet het afweten, met het slechtste seizoen in zijn NHL-carriere.

Aangetrokken/Vertrokken: 
Nieuwe spelers die dit seizoen in Staples Center te bewonderen zijn zijn onder andere Michael Cammaleri (New Jersey Devils) en Darcy Kuemper (Minnesota Wild). Grote namen werden er niet binnengehaald. Vertrokken zijn onder andere Brayden McNabb (Las Vegas Knights), Matt Greene (contract werd afgekocht) en veteraan Jerome Iginla die maar kort in LA verblijven mocht.

Vooruitblik: Kings’ President Luc Robitaille liet weten dat hij meer dan tevreden was met de langdurige contracten die Tyler Toffoli en Tanner Pearson tekenden in LA. De vaste kern, bestaande uit de LA Core Group Anze Kopitar, Drew Doughty, Jonathan Quick, Jeff Carter, Tyler Toffoli, Tanner Pearson, Dustin Brown, Alec Martinez en Jake Muzzin, met daarbij als extra goalie gehaalde Darcy Kuemper moet het afgelopen seizoen gaan rechtzetten. Robitaille heeft daar alle vetrtrouwen in.

Keep an eye on: Jeff Carter kende in tegenstelling tot de rest van het team, wél een prima seizoen. De hoop van de Kings fans is dit seizoen wederom op hem gevestigd. Maar ook Anze Kopitar zal zijn rampzalige seizoen snel willen vergeten en vol gaan voor een topseizoen.

Voorspelling: Zo slecht als het vorig seizoen afliep zal het dit jaar toch niet lopen zou je zeggen. Toch moet dat eerst maar eens op het ijs gebeuren. De Kings spelen vijf van de eerste zes duels dit seizoen thuis in het prachtige Staples Center. Een goede start zal het team snel weer op het juiste spoor zetten. Een slechte opening kan echter een streep door de rekening zijn voor coach John Stevens, die sinds 23 april 2017 de hoofdcoach is. Het kan twee kanten op gaan in LA, maar ik geloof niet dat de Kings de Play-Offs wederom gaan missen.

Previous NHL Preview: Florida Panthers
Next IJshockeyschool BMC Hoorn timmert aan de weg