Winst Trappers, verlies Ahoud en zege Antwerp op Herentals


Trappers Herne EV - Face Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Vandaag en morgen is er nog genoeg ijshockey op het programma te vinden. Maar om het weekend lekker te starten, werden er gisteren ook al drie oefenduels verspeeld. Tilburg Trappers, Ahoud Devils, Herentals en Antwerp kwam in actie. Een korte terugblik op het ijshockey van gisteren.

TILBURG TRAPPERS – HERNER EV

De mannen van Tilburg Trappers namen het gisteren op Stappegoor op tegen de kampioen van de Oberliga Nord en tegenstander in het komende seizoen, Herner EV.

Het duel kwam direct lekker op gang. Een grote kans voor Trappers, een game misconduct voor Brock Montgomery, en een goal van de bezoekers. De wedstrijd was toen pas 10 minuten onderweg. De 0-1 bleef op het bord na 20 minuten speeltijd. Vroeg in het tweede bedrijf verdubbelden de Duitsers de voorsprong, voordat Mickey Bastings de thuisploeg op één goal zette.

De gelijkmaker lag amper 60 tellen later ook in het Duitse net via Reno de Hondt, maar lang kon er niet worden genoten van de 2-2 stand. De Duitsers namen een 2-3 voorsprong en leken daar periode drie mee op te gaan zoeken. Danny Stempher sloeg echter vlak voor de buzzer toe voor een 3-3 stand.

Ook in de derde periode hoefden de toeschouwers zich niet te vervelen. Herner EV liep naar een 3-5 voorsprong. Max Hermens en opnieuw Mickey Bastings, knalden Trappers op 5-5. De 3-on-3 overtime moest de beslissing brengen. Parker Bowles werd matchwinner voor Tilburg door vroeg in overtime de 6-5 overwinning veilig te stellen. Een puike comeback win voor de Brabanders.

Smet op de overwinning was het uitvallen van goalie Leeuwesteijn. Na afloop van het duel werd een hamstring blessure bij de sluitpost geconstateerd. Maandag zal duidelijk worden hoe ernstig de kwetsuur van Leeuwesteijn is.

Trapers Zege Herner Face Off
Foto: John Maes

EG DIEZ-LIMBURG – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

De ‘Rockets’ komen uit in de Regionalliga West bij de oosterburen. Nijmegen verscheen voor het eerst op het ijs voor een oefenwedstrijd. Het liep niet heel soepel bij de mannen van Jeffrey van Iersel, terwijl de Duitsers bij tijd en wijlen duidelijk de bovenliggende partij waren.

De 5-0 zege van de Duitsers was terecht, maar enigszins geflatteerd te noemen. Het moet maar snel zondag zijn; dan staat het thuisduel van dit tweeluik op het programma in het eigen Triavium.

EG Diez Limburg Ahoud Devils Face Off
Foto: EG Diez

ERA RENOMAR HYC – ANTWERP PHANTOMS

In Heist stond het Belgische onderonsje tussen Herentals en Antwerp op het programma. Al moeten we de rode brigade nu officieel ERA Renomar HYC noemen. Antwerp kreeg vorige week met 7-3 klop van Ratinger Ice Devils; HYC kwam voor het eerst dit seizoen in actie.

Dat Antwerp het beter wilde doen dan in Ratingen dat bleek; HYC werd bij tijd en wijlen met prima ijshockey vastgezet door Phantoms. De ploeg van Herentals had iets meer moeite om de vrije man te vinden, dan de gasten. De toeschouwers hebben zich niet hoeven vervelen; er vielen liefst twaalf goals te noteren. Antwerp schoot er zeven binnen, zodat de Phantoms met een 5-7 zege van het ijs stapten.

Previous IJshockeyschool BMC Hoorn timmert aan de weg
Next Sprong onderweg met trainingskamp Penguins