NHL Preview: Vancouver Canucks


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Vancouver Canucks.

Afgelopen seizoen: 

Na een aantal goede seizoenen met plaatsing voor de play-offs in zes van de laatste acht seizoenen – onder leiding van de Zweedse tweeling Henrik en Daniël Sedin – was het vorig seizoen kommer en kwel voor de Canucks met een één na laatste plek in de Western Conference.

Aangetrokken/Vertrokken:

Vertrokken zijn top-4 verdediger Lucas Sbisa naar de Vegas Golden Knights, Alexandre Burrows, Janikk Hansen, Nikita Tryamkin, Jack Skille, Philip Larsen, Ryan Miller en Richard Bachman.

Het vertrek van Miller, een zeer ervaren goalie met 709 NHL-wedstrijden waarvan 56 in de play-offs, mag als een verlies beschouwd worden. Niet alleen gezien het aantal wedstrijden, maar ook nog eens het aantal goede wedstrijden en het winnen van de award voor beste goalie (Vezina Trophy) in 2010.

Lucas Sbisa zou voor 85 procent van de NHL een topvier pairing defenseman zijn dit mag je ook als een verlies beschouwen als je als voorlaatste geëindigd bent in de Western Conference.

Nikita Tryamkin is een 22-jarige D-man van 2 meter die in ieder geval het komende seizoen in de Russische KHL gaat spelen voor  Yekaterinburg. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al 79 NHL-wedstrijden gespeeld en dus mag je dit als een verlies zien voor een team dat een heropbouw status heeft.

NB:

Hansen heeft een hoop ervaring gezien zijn 565 duels voor Vancouver en 15 voor de San Jose Sharks waarin hij 105 goals en 133 assists had voor hij naar San Jose Sharks gestuurd werd in ruil voor Nikolay Goldobin en een vierde ronde keuze 2017.

Burrows vertrok in februari al vlak voor de trade deadline in een trade met Ottawa waar het 19-jarige talent  Jonathan Dahlen de omgekeerde weg bewandelde en die op zijn beurt weer een beginnerscontract tekenende in april 2017 bij Vancouver.

Aangetrokken werden:

Sam Gagner, een eerste ronde pick van de Oilers in 2007, speelde vorig jaar 81 wedstrijden voor Columbus met een record van 18 goals en 32 assist.

Thomas Vanek heeft een 1 jarig contract getekend. De 33 jarige aanvaller had vorig seizoen 48 punten voor Detroit en Florida in 68 wedstrijden laten noteren.

Alexander Burmistrov is als free agent aangetrokken. Heeft nogal met blessures te maken gehad en is daardoor regelmatig naar een lager team terug gezet waardoor hij twee maal gratis door een ander NHL team gecontracteerd kon worden. Vorig seizoen speelde hij 49 wedstrijden voor Arizona en scoorde daar 5 goals en 11 assists.

Michael Del Zotto is ook als free agent aangetrokken. Stond te boek als een zeer groot talent als aanvallende verdediger. Tot op heden heeft hij in 6 NHL-seizoenen nog niet een heel seizoen gespeeld. Het aantal van 64 wedstrijden in 2014-2015 was het maximum. Blessures en rendement; daar werd hij op afgerekend. Vorig seizoenen speelde hij voor Philadelphia en had hij een record van 51 wedstrijden, zes goals en 12 assists.

Anders Nilsson is aangetrokken als tweede goalie achter Markström. Sinds zijn NHL selectie door de New York  Islanders in 2009 speelde hij 78 NHL-wedstrijden als backup goalie met de volgende stats als gevolg: 2.94 goals tegen per wedstrijd en een reddingspercentage van .908

Jonathan Dale,  een zeer hoog ingeschat talent van 19 jaar dat vorig jaar door Ottawa is gekozen, maar met Vancouver geruild is voor Burrows. Hij speelde vorig jaar in Zweden voor Timra IK in 45 wedstrijden had hij een record van 25 goals en 19 assists.

Elias Pettersson eerste ronde keuze van 2017, is 18 jaar en speelde net als Dahlen vorig jaar voor Timra IK en had daar een record van 19 goals en 22 assists in 43 wedstrijden.

Vooruitblik: Op de center positie is wat meer diepte verkregen, maar dat is ten koste gegaan van de verdediging, en het vertek van een eerste goalie als Ryan Miller zal een flinke erfenis achter laten.

Zullen de twins weer een heel seizoen kunnen spelen? Van(couver) groot belang in Rogers Arena, want de broers zijn (al jaren) de sterkhouders van de Canucks. Het beste is er echter wel een beetje af bij de Sedins, maar wanneer zij heel blijven hebben ze nog steeds de brille in huis om beslissend te zijn. Er zijn ondertussen twee nieuwe Zweedse aanvallende talenten geland in Vancouver. Ze zijn geen tweeling, maar hebben vorig jaar in Zweden zeer goed samen kunnen spelen. Jonathan Dahlen en Elias Pettersson.

Keep an eye on: Uiteraard op #22 Daniël en #33 Henrik. Misschien wel twee van de beste spelers in de NHL die elkaar (logisch?) blindelings weten te vinden. Daarbij kijken we ook naar doelman Markström. Zal hij uit groeien tot een volwaardig eerste NHL-goalie? Eerste jaars professionals Jonathan Dahlen en Elias Pettersson; let ook op hun.

Voorspelling: Ongeacht of de Sedin-broers wel of niet het hele seizoen mee kunnen doen, ben ik van mening dat we het hier over één van de zwakste zo niet het zwakste team in NHL hebben. Mijns inzien was het afgelopen seizoen geen incident en is Vancouver toe aan een rebuild.

Previous Definitief GEEN spelers NHL naar Winterspelen
Next NHL Preview: New Jersey Devils