NHL Preview: New Jersey Devils


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Sven van der Oost laat zijn licht schijnen op New Jersey Devils.

Afgelopen seizoen: De New Jersey Devils kenden een heel matig seizoen. Er werden slechts 28 overwinningen geboekt en daardoor eindigden de Devils op een teleurstellende 28e plaats overall. Alleen de Vancouver Canucks en de Colorado Avalanche deden het slechter.

Aangetrokken/Vertrokken: De Devils hadden dit jaar het voorrecht om de First Overall Pick te krijgen. Waar veel mensen dachten aan Nolan Patrick kozen de Devils voor Nico Hischier. Met de aanvaller is een echte aanwinst voor de toekomst binnengehaald. Hischier is een Center die scorend vermogen heeft, wendbaar is en die anderen om zich heen beter laat spelen. Een andere grote aanwinst voor de Devils is Marcus Johansson. Hij kwam over van de Washington Capitals.

 

Vooruitblik: Volgens General Manager Ray Shero is er met name veel diepte in de lijnen bijgekomen. Topscoorder Kyle Palmieri (26 goals) en koning van de assist Taylor Hall (33 assists) zijn aangebleven en worden gezien als de mannen die het team moeten gaan dragen. Met de aanvallende kwaliteitsinjectie in de vorm van Nico Hischier en Marcus Johansson wordt er meer verwacht dan vorig seizoen. Voorlopig zullen ze dat moeten doen zonder Travis Zajac, die ligt er 4 tot 6 maanden uit na een operatie i.v.m. een gescheurde linker borstspier.

Keep an eye on: Dat is natuurlijk First Overall Draft Nico Hischier. Kan de jonge Zwitser al de nodige minuten/ervaring meepakken en zo een steentje bijdragen aan de wederopbouw van de Devils? Op de Center positie in de NHL wordt er meer gevraagd dan waar dan ook. Is het nog te vroeg voor Hischier of laat hij zijn talent al meteen zien? De Devils hebben geduld en willen hem langzaam klaarstomen. Dat er behoorlijk wat druk op zijn jonge schouders rust is in ieder geval een ding dat zeker is.

Voorspelling: Heel veel slechter dan afgelopen jaren kan het bijna niet gaan in New Jersey. Door het binnenhalen van kwaliteit zal er een stijgende lijn worden ingezet. Dit zal misschien niet meteen dit seizoen te zien zijn want de playoffs gaan ze niet halen, maar mijn verwachting is wel dat binnen 3 jaar de Devils weer bovenin meedraaien.

Previous NHL Preview: Vancouver Canucks
Next Rugnummer Milan Hejduk aan de balken in Colorado