Definitief GEEN spelers NHL naar Winterspelen


De deur stond nog op een kier, maar ook het laatste restje hoop is vervlogen. Er gaan definitef GEEN spelers uit de NHL naar de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Dat liet René Fasel, de president van de IIHF, weten.

Fasel Face Off 0,0% kans

,,Er is geen enkele kans meer dat er een andere beslissing uit gaat rollen. Ook niet op het laatste moment. We richten ons nu op de Spelen van 2022 in Bejing.” aldus de preses.

Logistiek onmogelijk

Sinds 1998 zijn de grote sterren uit de NHL aanwezig. De Noord-Amerikaanse league liet echter in april al weten, voor dit seizoen mogelijk geen break in te plannen.

Er werd destijds gedacht dat dit was om tóch tot een oplossing te komen. Maar die kwam er niet. De NHL, IIHF en het IOC konden het niet eens worden over (bijvoorbeeld) de verzekeringskosten, en de gederfde kosten tijdens het stilleggen van de competitie. ,,Het is nu ook logistiek niet meer haalbaar om alsnog iets te regelen.” aldus Fasel.

Ovechkin gaat toch

Alex Ovechkin, de Russische superster van Washington Capitals, heeft meermaals gezegd tóch af te reizen en voor Rusland uit te komen. Ook als hij daarmee de enige NHL speler is. ,,We zullen moeten kijken hoe we zaken regelen met individuele spelers, als die besluiten uit te komen voor hun land.”

Speeldata

Het ijshockeytoernooi staat gepland van 9 tot en met 25 februari in de ijshal vam GangNeung. In die hal speelde de Oranje dames het afgelopen WK, waar zij de zilveren medaille veroverden.

Previous Geef JOUW mening en doe mee met onze 4-on-4!
Next NHL Preview: Vancouver Canucks