4-on-4: Sprong, BeNe League, Vegas en Tilburg


Tilburg Trappers won twee titels op rij in de Oberliga. Hoe kijken jullie aan tegen de toekomst van Trappers? Zien we hen ooit nog terugkeren vanuit de Duitse competitie naar Nederland?

Rik: Mijn verwachting is dat Tilburg Trappers wederom de Oberliga gaat winnen, net als de vorige twee seizoenen. De promotiekwestie loopt nog, maar het zou een goede zaak zijn om Tilburg toe te laten tot DEL2. Terugkeren in de Nederlandse competitie zie ik hen niet snel doen. Tevens koester ik de hoop dat er meer Nederlandse clubs deze route zullen volgen, om het algehele niveau van ons ijshockey op te krikken. Hopelijk zal Tilburg ook commercieel Nederland nog verder wakker schudden, net als het NOC/NSF om de broodnodige euro’s, topsportbegeleiding en accommodaties de sport in te krijgen.

Gerard: Tilburg zien we voorlopig niet meer terug. Dat is maar goed ook, want deze constructie blijkt levensvatbaar. Hopelijk is en blijft het win-win voor Tilburg en het Nederlandse ijshockey. Enige ‘maar’: doorstroming naar hoger niveau in Duitsland moet voor Trappers dan wel mogelijk gemaakt worden.

Rowdy: In de (zeer) nabije toekomst is Tilburg weer een geduchte kandidaat voor de titel in de Oberliga, al zal de pijn van het verlies van Hagemeijer gevoeld gaan worden. De kans op promotie in de komende drie jaar naar DEL2 acht ik desondanks groot. Mede daarom zie ik geen reden voor de Trappers om in de voorzienbare toekomst in de Nederlandse competitie terug te keren.

Sven: Tilburg zal opnieuw de Oberliga gaan winnen. Hopelijk komt de situatie over de doorstroming naar de DEL2 in een stroomversnelling. Dat zou de club nog professioneler maken aangezien er dan gewerkt zal moeten worden met full-time contracten. De afstand tussen de Trappers en de overige Nederlandse clubs is zo groot op dit moment dat een terugkeer niet aan de orde zal zijn de komende jaren. Hopelijk nemen de andere clubs een voorbeeld aan de Trappers, en ook aan de gemeente Tilburg die durft te investeren in ijshockey.

Previous Doug Mason keert terug op het Oranje nest
Next 16-jarige Wesley Zoutman naar Canada