4-on-4: Sprong, BeNe League, Vegas en Tilburg


Het BeNe League seizoen staat weer voor de deur. Na het afblazen van de league vanuit Nederland in eerste instantie, komt er toch een nieuwe jaargang. Wie zien jullie als titelfavoriet? En welke ploeg zal gaan verrassen?

Rowdy: Heerenveen is zonder twijfel titelfavoriet voor het komende seizoen. De kampioensploeg heeft nauwelijks aan kwaliteit verloren. Daarnaast zie ik Red Eagles ’s-Hertogenbosch verrassen. Het is een jonge, gretige ploeg en die zorgen regelmatig voor verpestte voorspellingen, dus daarom kies ik voor de Red Eagles.

Sven: Zonder enige twijfel is Heerenveen de topfavoriet. De sterkhouders zijn gebleven en er zijn goede spelers aangetrokken, wat de selectie nog beter maakt. Vorig seizoen stonden zij al op eenzame hoogte en dat zal dit seizoen niet anders zijn. De verrassing zal denk ik Nijmegen zijn. Daar gaat het ijshockey weer leven en er is geïnvesteerd in een team, dat de komende jaren moet uitgroeien tot stabiele factor.

Rik: Ik denk dat Heerenveen wederom de te kloppen ploeg is dit jaar. De verrassing gaat denk ik uit Geleen komen. Al is het voor Eaters alleen al om de lokale politiek te bewijzen dat er écht wel ruimte is voor een ijshockeyclub. Zodoende zal de gemeente toch de broodnodige accommodatie en andere ondersteuning moeten verschaffen. Dezelfde bewijsdrang zullen de jonge honden uit Tilburg hebben, om zo naar het Oberliga team te kunnen doorstromen en zodoende ook wel eens zouden kunnen verrassen.

Gerard: Hier kunnen we kort over zijn. Heerenveen is de grote favoriet. Ze is regerend bekerhouder, kampioen en heeft een selectie waarvan de vaste waarden behouden zijn voor de club en in de persoon van Mike Nason ook nog een trainer die al succes boekte en opnieuw eindverantwoordelijke is. De verrassing? Ik zeg Geleen, op basis van voorgevoel.

Previous Doug Mason keert terug op het Oranje nest
Next 16-jarige Wesley Zoutman naar Canada