4-on-4: Sprong, BeNe League, Vegas en Tilburg


Vegas Golden Knights gaat zijn eerste NHL seizoen in. De kersverse T-Mobile Arena zal het decor zijn. Wat verwachten jullie van deze gloednieuwe franchise dit seizoen?

Gerard: Het wordt een seizoen met ups en downs. Een letterlijk samengeraapt roster zal eerst moeten samensmelten tot een goed collectief. Er moet onderling chemie ontstaan, met de coaches en de front office. Eerst zal het een hype zijn, maar daarna zal Vegas worden wat elke club is: een roerig bolwerk met highs en lows. Play-offs lijkt me te veel gevraagd.

Rowdy: Ik verwacht een sterk wisselvallig jaar in Sin City. Het team heeft (niet onverwacht) veel grote gaten en komt zowel aanvallend als defensief te kort voor de play-offs. Keepers Marc-André Fleury en Calvin Pickard zullen de schade wel beperkt houden. Ook kijk ik uit naar wat de jonge talentvolle verdedigers Shea Theodore en Colin Miller kunnen doen met de extra speelminuten, vergeleken met hun tijd in respectievelijk Anaheim en Boston.

Sven: Ik denk dat we dit seizoen niet veel mogen verwachten van de Knights. Het team beschikt over voldoende goede spelers, maar het is natuurlijk nog geen ingespeeld collectief. Dat vergt tijd. Het zal hierdoor een vrij anoniem seizoen worden. Toch ben ik blij dat ze er bij zijn. Altijd goed om meer ijshockey op het hoogste niveau te mogen aanschouwen.

Rik: Van het eerste seizoen van Vegas Golden Knights heb ik niet hele hoge verwachtingen. Ik denk dat ze (net) geen playoff plek zullen bemachtigen en qua resultaat een vrij anoniem seizoen zullen spelen.  Er is wel kwaliteit en routine, maar ik denk dat hier nog (lang) niet de juiste mix op het ijs te vinden is.

Previous Doug Mason keert terug op het Oranje nest
Next 16-jarige Wesley Zoutman naar Canada