4-on-4: Sprong, BeNe League, Vegas en Tilburg


Daniel Sprong kent een prima voorbereiding en lijkt volgens de kenners op weg om het roster te halen. Wat verwacht jij van de Nederlander dit seizoen bij Pittsburgh?

Sven: Sprong zal dit seizoen zijn plek op het roster afdwingen al zal dat denk ik zijn via de Wilkes-Barre/Scranton Penguins. De Pens weten wat zijn kwaliteiten zijn en Sprong heeft een uitstekend seizoen gedraaid bij de Charlottetown Islanders, maar de NHL is een heel ander niveau. Vandaar dat ik verwacht dat ze hem nog even een niveau lager zullen laten rijpen. Uiteindelijk komt zijn talent wel bovendrijven. Daarbij is zijn ervaring in de NHL ook al een pluspunt.

Rik: Ik verwacht dat Sprong dit seizoen tussen de 60 en 70 competitieduels voor Pittsburgh zal spelen, en ongeveer 50 punten op de teller zet. In de playoffs knalt hij nog eens 6 punten op het bord. Voor zijn schouderoperatie heeft hij tenslotte al 18 NHL wedstrijden gespeeld, en na zijn comeback was hij dé grote man bij de Charlottetown Islanders met 59 punten in 31 wedstrijden. Mocht hij onverhoopt niet het roster halen, dan zal hij het ongelijk moeten bewijzen bij de Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Gerard: Dit wordt het seizoen waarin Sprong een vast plekje in het roster krijgt. De ‘Pens’ weten wat hij kan en Sprong zelf blaakt van het vertrouwen. Hij zal ongetwijfeld eens een healthy scratch zijn, misschien ook eens een tripje naar de AHL en weer terug maken. Maar hij gaat wel de volgende stap zetten in zijn loopbaan en nog wat goaltjes meepikken ook. Hoeveel hangt af van de lijn waarin hij terecht komt op menig avond.

Rowdy: Er zal een strijd zijn voor de beschikbare plekken. Tough guy Ryan Reaves werd voor een hoge prijs aangetrokken en zal dus hoogstwaarschijnlijk een plek krijgen. Naar mijn mening is Sprongs offensieve spel gewoon te goed om geen plek af te dwingen. Mocht hij dan in de buurt komen van Rookie of the Year dan zou dat fantastisch zijn, maar een heel jaar in de NHL spelen zou al geweldig zijn voor zijn ontwikkeling!

Previous Doug Mason keert terug op het Oranje nest
Next 16-jarige Wesley Zoutman naar Canada