Tampa verslaat koploper Boston, NHL record Vasilevskiy


Dag 105 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waarbij Tampa goalie Andrei Vasilevskiy een nieuw NHL record neerzet. Vierhonderd wedstrijden en daarvan 251 overwinningen. Zijn team Tampa versloeg koploper in de NHL Boston met 3-2. Comeback Ducks tegen kampioen Avalanche.

LEES OOK: België U18 dames winnen eerste wedstrijd ooit op het wk

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 5-0

Coyotes Nick Schmaltz scoorde zijn eerste hattrick in de NHL en het was ook nog een echte hattrick ook. De eerste drie goals waren van Schmaltz. Goalie Karel Vejmelka stopte alle 33 schoten van de Blues.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 1-5

Calgary verslikte zich vooral in rookie goalie Jaxson Stauber die voor Chicago zijn tweede wedstrijd speelde. Hij wist 34 schoten van de Flames te stoppen. Boris Katchouk was goed voor een goal en een assist bij de Blackhawks.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 3-5

Kampioen Colorado pakte een 3-1 voorsprong na 46 minuten spelen. Vier unanswered goals later ging de winst naar de Ducks. Frank Vatrano scoorde een hattrick.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Philadelphia Flyers 3-2 OT

Er moest eerst nog wat gesetteld worden want er waren eerst vier knokpartijen. Minnesota pakte twee keer een voorsprong door Matt Boldy en Tony DeAngelo scoorde negentig seconden voor tijd de gelijkmaker van de Flyers. Matts Zuccarello zorgde voor het extra punt voor de Wild.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 3-4 OT

Detroit was duidelijk de bovenliggende partij maar Canadiens goalie Jake Allen maakte 38 saves. Pas in overtime kon Robby Fabri de winst veilig stellen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – New Jersey Devils 6-4

Tot en met de tweede periode pakte New Jersey iedere keer een voorsprong. De game winning goal voor Nashville kwam van de stick van Filip Forsberg.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3-2

Voor Tampa pakten Brayden Point (1G, 2A) en Nikita Kucherov (3A) drie punten. Het is pas de vijfde nederlaag voor Boston did seizoen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 3-2 SO

Beide goalies hadden het druk. Voor de Caps stopte Darcey Kuemper 35 schoten en Casey DeSmith stopte er 43 voor de Pens. Tijdens de shootouts was het Nicklas Backstrom die de winnende maakte voor Washington.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 2-3

Buffalo pakte een 3-0 voorsprong en de comeback kwam te laat voor de Jets. De aansluitingstreffer viel 43 seconden voor tijd. Sabres rookie Owen Powers scoorde voor de derde wedstrijd op een rij.

Previous België U18 dames winnen eerste wedstrijd ooit op het wk
Next België overrompelt Estland en wint met 7-0