Dag drie van het wereldkampioenschap IIHF Div IIB is gestart in IJsland. Op 19 april was de tweede speeldag speelde Mexico tegen Bulgarije. Gisteren de twintigste was het IJsland – Georgie en Mexico tegen België.

Mexico – Bulgarije 2-6

Mexico had de meeste schoten op goal, maar de meeste goals waren voor de Bulgaren. Twee goals voor Martin Nikolov (NSA Sofia).

IJsland – Georgie 5-2

Er vielen zeven goals in deze wedstrijd en alle zeven goals waren powerplay goals. Bjorn Sigurdarson (Skautafélag Reykjavikur) scoorde er twee voor de mannen uit IJsland. Daarmee zijn de IJslanders het enige team wat nog ongeslagen is in deze competitie.

Mexico – België 0-5

Na de nederlaag tegen Georgie koos coach Jeffrey van Iersel nu voor Arne Waumans (HYC Herentals) als eerste goalie. Hij mocht het doel verdedigen in de Laugardalur Arena. Dat het na twintig minuten maar 1-0 stond voor de Belgen mogen ze zichzelf aan rekenen. Maar liefst vier penalty’s pakte Mexico dus acht minuten met een man meer had België. En de goal viel juist uit een 5-on-5. Mexico was op de breakaway maar de speler gleed uit. Belgie kon overnemen met een 2-op-1 en een mooie pass van Jacques de Ceuster (HYC Herentals) kon Ben Coolen (HYC Herentals) net over de blauwe lijn met een strak afstandsschot de puck hoog in het doel schieten. Onze zuiderburen hadden genoeg mogelijkheden maar het lukte maar niet om de Mexicaanse goalie Richard Albrecht (University of Oklahoma) vaker te passeren. Achttien om vier was de statistiek van schoten op doel.

Prijsschieten in de tweede periode

Dat lukte wel in de tweede periode. Bij een aanvallende face-off ging de puck van Loris Darques (Liège Bulldogs) naar Jacques de Ceuster en die kon de liggende keeper makkelijk passeren. Nog binnen vijf minuten speeltijd werd het ook al 3-0. Captain Jordan Paulus (Liège Bulldogs) kreeg een assist van Frank Neven (Liège Bulldogs). Paulus schoot op de paal maar de rebound was voor Jeff van den Bosch (HYC Herentals). Halverwege de wedstrijd was het zelfs al 4-0. Een mooie goal door twee Chiefs Leuven spelers. Gescoord door Alec James op assist van Jeffie Versin. James verraste de Mexicaanse goalie met een hard schot over de grond. Jeff van den Bosch kon in minuut 33 na een cross pass van Andy Kolodziejczyk (Liege Bulldogs) vanaf de middellijn alleen op het doel afgaan en hij versloeg de goalie hoog in de rechter bovenhoek. En daarmee scoorde hij zijn tweede goal van de avond. De schoten verhouding in de tweede twintig minuten was acht om zeventien in het voordeel van de Belgen.

België goalie Arne Waumans kon tijdens de laatste periode geen shutout bewerkstelligen. Want in minuut 48 werd hij van dichtbij gepasseerd door Rene Diaz (Olmec Stone Heads). Tien minuten voor tijd scoorde Jeffie Versin de 6-1. Halverwege het aanvalsvak stond hij geheel vrij en kon Versin de assist van Dries Blockx (Chiefs Leuven) hard binnen schieten.