Florida achterhaald koploper Colorado, puntverlies Vancouver


Face-Off IJshockey NHL

Dag 183 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Florida wat won en nu gelijk staat met Colorado in strijd om de Presidents Cup. Gaan we toch weer een first round play-off krijgen tussen Boston en Toronto na de winst van Boston en het verlies van Tampa? Aangezien Los Angeles won en Vancouver verloor na shootouts is het verschil nu vijf punten waarbij Vancouver een wedstrijd minder heeft gespeeld. Gaat Vancouver het na-seizoen nog redden? Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sprong scoort, Vegas verliest, Vancouver houdt hoop levend

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 5-2

Ook zonder Auston Matthews blijft Toronto winnen. William Nylander scoorde twee keer voor de Leafs.

Montreal Canadiens – Minnesota Wild 0-2

Minnesota goalie Cam Talbot pakte zijn derde shutout van het seizoen. Hij stopte alle 26 schoten van de Canadiens. Kevin Fiala en Matt Boldy waren de scherpschutters voor de Wild.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 3-4

Drie assists voor Lightning captain Steven Stamkos betekende een evenaring voor het franchise record van 953 punten ook behaald door Martin St. Louis. Voor de Red Wings was Jakub Vrana trefzeker met twee goals.

New York Islanders – Florida Panthers 2-3 OT

Florida achterhaalde koploper Colorado na de overtime winst op de Islanders. Drie punten voor Jonathan Huberdeau die nu een punt boven Oilers Connor McDavid staat in strijd om de Art Ross troffee. Alexander Barkov scoorde alle drie de goals.

New York Rangers – Winnipeg Jets 3-0

Rangers goalie Igor Shesterkin pakte zijn zesde shutout van het seizoen door alle 31 schoten van de Jets te parreren. Ryan Strome was goed voor twee treffers. En zo pakte de Rangers hun vijftigste overwinning van het seizoen.

St. Louis Blues – Boston Bruins 2-3 OT

De tiende overwinning op een rij kwam er niet voor de Blues. Men verloor in overtime van de Bruins. Charlie McAvoy voltrok het vonnis na 48 seconden in overtime.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1-2

De Kings houden nog steeds een grote kans op de play-offs. Goalie Jonathan Quick maakte 29 saves en de game winner was van Phillip Danault.

San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 3-2

Een elfde nederlaag op een rij kwam er niet voor de Sharks. Twee goals van rookie Scott Reedy voor San Jose en twee voor Columbus door Jack Roslovic.

Nashville Predators – Calgary Flames 3-2 SO

Matt Duchene is de eerste 40 goals scoorder in de historie van de Predators. Door de shootout winst op de Flames blijven de Predators op koppositie voor een wild card in de West. Andrew Mangiapane scoorde beide goals voor Calgary.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 3-4 SO

Duur puntverlies voor Vancouver in strijd om de wild card in de West of een plek bij de top drie van de Pacific Divisie. Twee goals voor Senator Alex Formenton die de winning streak van de Canucks beëindigde op zes wedstrijden.

Previous Sprong scoort, Vegas verliest, Vancouver houdt hoop levend
Next België herstelt zich tegen Mexico, IJsland ongeslagen