Sprong wint van Colorado, Edmonton bijna naar play-offs


NHL FAce

Dag 184 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder Edmonton Oilers die na de overwinning tegen Dallas Stars nog maar een punt nodig hebben om zich te plaatsen voor de play-offs. Koploper in de league Colorado Avalanche verloor op bezoek bij Seattle Kraken waar Daniel Sprong was gepromoveerd naar de derde lijn. En Vegas Golden Knights hield de hoop levend op het naseizoen met een overtime overwinning op Washington Capitals. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: België herstelt zich tegen Mexico, IJsland ongeslagen

Edmonton Oilers – Dallas Stars 5-2

De Oilers hebben nog maar een punt nodig om de play-offs te bereiken. Goalie Mike Smith won zijn zevende wedstrijd op een rij. Connor McDavid pakte drie punten (1G, 2A) en staat weer bovenaan in de strijd om de Art Ross Trophy. De Oilers schoten 50 keer op de goal van Dallas goalie Scott Wedgewood die 46 reddingen maakte.

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 3-4 OT

Het is de achtste nederlaag op een rij voor de Coyotes. Chicago Blackhawks Alex DeBrincat pakte de winst met een overtime winner. Andrew Ladd van Arizona Coyotes pakte een assist mee in zijn duizendste wedstrijd. In beide teams scoorde een rookie zijn eerste NHL goal. Voor de Blackhawks was dat Alex Vlasic de 20-jarige verdediger. En voor de Coyotes was het Nathan Smith de 23-jarige aanvaller.

Vegas Golden Knights – Washington Capitals 4-3 OT

Vegas houdt de hoop levend om via plek drie in de Pacific Divisie of een wild card plek naar de play-offs te kunnen. Maar dan mogen er eigenlijk geen punten meer verspeelt worden. Shea Theodore zorgde voor de twee punten door in overtime de winning goal te scoren. Alexander Ovechkin scoorde twee keer en behaalde de vijftig goals. Hij deed dat inmiddels voor de negende keer. En Ovechkin staat inmiddels op 780 NHL-goals.

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 3-2

Op de derde lijn kreeg Daniel Sprong tien minuten ijstijd. Daarin kwam hij tot een schot op doel. Seattle pakte een 3-0 voorsprong na een kwartiertje spelen. Colorado kon de achterstand niet meer repareren en zal nog aan de bak moeten om de Presidents Trophy te pakken.

Previous België herstelt zich tegen Mexico, IJsland ongeslagen
Next Coach Dave Livingston 'in goed overleg' weg bij Trappers