Sprong scoort, Vegas verliest, Vancouver houdt hoop levend


Face-Off IJshockey NHL

Dag 182 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Vegas wat weer verliest en terrein verliest op de wild card in West. Vancouver houdt de hoop levend om die strijd want ze versloegen Dallas wat ook een concurrent is om die twee wild card plekken. Daniel Sprong scoorde de openingstreffer voor Seattle met een snoeiharde one timer tegen Ottawa.

wild card standings

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Powerplay Georgie nekt België, IJsland kleineert Bulgarije

Colorado Avalanche – Washington Capitals 2-3

Capitals Alexander Ovechkin scoorde goal nummer 48. En Marcus Johansson scoorde de game winner in de vijftigste minuut. Het kan een dure nederlaag zijn voor Colorado in strijd om de Presidents Cup.

Vancouver Canucks – Dallas Stars 6-2

Vancouver wint zijn zesde wedstrijd op een rij. Twee goals voor Elias Pettersson en drie punten voor de herstelde Brock Boeser (1G, 2A). Dallas moet nog aan de bak om die wild card plek veilig te houden. Vancouver staat vier punten achter op plek drie in de Pacific met een wedstrijd minder gespeeld. Maar ze treffen de Kings nog op de een na laatste wedstrijd.

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 3-5

Carolina won niet al te gemakkelijk van Arizona maar uiteindelijk leverde het toch gewoon twee punten op. Arizona goalie Karel Vejmelka maakte 46 saves. Voor de Hurricanes scoorde Nino Niederreiter en Max Domi ieder een goal en gaven een assist.

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 2-3

Vegas is bijna uitgeschakeld in strijd om de wild card plekken in de West. Het is alweer de vierde nederlaag in de laatste zes wedstrijden. Devils goalie Andrew Hammond pakte zijn eerste winst met New Jersey door 42 schoten te stoppen.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 2-5

Flames Johnny Gaudreau behaalde met twee goals waarvan een empty netter de 600 punten voor Calgary. Blackhawks rookie Alec Regula scoorde zijn eerste NHL-treffer.

Seattle Kraken – Ottawa Senators 4-2

Daniel Sprong scoorde voor Seattle de game opening goal met een schitterende one timer op de powerplay. Ottawa kwam tot maar veertien schoten op het doel van goalie Chris Driedger.

Previous Powerplay Georgie nekt België, IJsland kleineert Bulgarije
Next Florida achterhaald koploper Colorado, puntverlies Vancouver