Rangers wint ‘Battle of the Hudson’, comeback Carolina

Dag 137 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder de ‘Battle of the Hudson’ tussen Rangers en Devils. Een NHL-first met twee hattricks in overtime en de spannende strijd om de play-off plekken in de Pacific Division. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Minnesota Wild 5-4

Alweer de zevende nederlaag in negen wedstrijden voor Minnesota. Jeff Skinner scoorde twee goals voor de Sabres waardoor ze de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Voor de Wild scoorde Kirill Kaprizov drie punten (2G, 1A).

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 3-1

Drie goals voor de Lightning waren drie powerplay goals. Victor Hedman gaf drie assists bij de powerplay goals.

New York Rangers – New Jersey Devils 3-1

De “Battle of the Hudson River’ werd gewonnen door de Rangers. Goalie Igor Shesterkin stopte 32 schoten van de Devils. Mika Zibanejad en Chris Kreider waren beide goed voor een goal en een assist.

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 3-2 OT

Na de eerste twintig minuten was de stand 0-2 in het voordeel van de Pens. Twee goals van Jordan Staal in de derde periode zorgde voor een gelijkspel na zestig minuten. De game winner in overtime werd gescoord door Andrei Svechnikov.

Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings 3-4 OT

3-1 na veertig minuten bleek niet voldoende voor Columbus. Kings Viktor Arvidsson was goed voor een hattrick waarbij zijn derde goal viel in overtime.

Winnipeg Jets – Dallas Stars 3-4 OT

Na 52 minuten stond er 3-2 op het scorebord in Canada. Vier minuten later was het Dennis Gurianov die de gelijkmaker produceerde en in overtime maakte Jason Robertson zijn hattrick compleet door zijn derde en voor de Stars de game winning goal in overtime te scoren.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 4-5

De eerste drie punten in zijn NHL-carrière voor Michael Amadio (1G, 2A) en twee goals van Nicolas Roy waren voldoende voor de Knights om de Ducks te verslaan.