Den Haag en Heerenveen naar finale Final4


Final Four Nederland

De halve finales vonden plaats voor de Final4 op vrijdagavond 4 maart. Tussen Den Haag en Geleen op de Uithof en in Thialf tussen Heerenveen en Zoetermeer.

LEES OOK: Gehavend Tilburg gaat ongelukkig ten onder tegen Leipzig

UltimAir Hijs Hokij Den Haag – Snackpoint Eaters Limburg 6-0

De Haagse bekerwinnaar was gisteren duidelijk een maatje te groot voor de Limburgers. Na drie minuten werd de puck rond getikt rond het doel van Geleen goalie Rowan Delil. En zo wist Jurryt Smid de puck vrij in het doel te schuiven. De Haagse storm bleef maar doorgaan maar de Haagse fans moesten wachten tot de veertiende minuut. Toen was het Alan van Bentem die via een powerplay goal de 2-0 maakte. De man meer situatie ontstond doordat Geleen speler Mordy Munichman door een high sticking de Sin Bin in mocht.

De tweede periode was eigenlijk hetzelfde als de eerste, Hijs Hokij viel aan, de ene aanval volgde na de andere aanval. Maar voorlopig hield Geleen goalie Rown Delil het aantal doelpunten beperkt. En viel Eaters Limburg een keer aan dan stond de Canedese goalie van Den Haag Brett Magnus in de weg. Na dertien minuten was het eindelijk weer raak voor Den Haag, door Ronald Wurm die een schot van recht in de bovenhoek liet exploderen. Ondanks de vele kansen in deze periode werd maar één keer gescoord. En ging Hijs dus met een 3-0 voorsprong de laatste break in.
Ronald Wurm Foto: Robert Bos
De derde periode was zevenenveertig seconden oud toen Justin Evers van dichtbij de 4-0 er in schoot. Vijf minuten later ging de puck van stick naar stick en het eindstation was Jay de Ruiter die de 5-0 op het scorebord zette. Weer twee minuten later scoorde Ronald Wurm zijn tweede goal van de avond via een powerplay goal. Hierna volgde gelijk een goalie change bij de Limburgers waardoor Stef Verhulst in het doel ging staan. Vijf minuten later werd er ook bij Den Haag een goalie change gehanteerd waardoor Julien van Nes het doel ging verdedigen. Gescoord werd er niet meer in deze periode dus pakte Hijs Hokij een shutout. En staat Den Haag in de finale die gespeeld gaat worden in Utrecht op zondag 6 maart.

Unis Flyers Heerenveen – Zoetermeer Panters 4-1

De andere andere finale vond plaats in Friesland tussen de Flyers en de Panters. Na vier minuten was het Lennart Vosmer die een goede aanval van Aldo Aalderen afrondde. Dat was ook de enige goal in de eerste periode. Beide goalies deden hun werk prima. Dean Versteeg zette de Panters op 1-1 acht minuten in de tweede periode toen hij de puck achter Flyers goalie Martijn Oosterwijk wist te krijgen. Lang konden de Zoetermeerders daar niet van genieten want de topscoorder in de Bene League Roope Nikkila zorgde vijf minuten na de gelijkmaker dat de stand weer in het voordeel stond van de Friezen. Vier minuten voor het einde van de tweede periode bouwde de Flyers de voorsprong uit naar 3-1. De man met de mooiste ijshockeynaam in de Bene League Pippo Limnell – Finocchiaro scoorde de derde Friese treffer.

#3 Pippo Limnell Finocchiaro

Zoetermeer probeerde alles in de laatste twintig minuten maar zij konden de Friese goalie Martijn Oosterwijk niet meer passeren om het spannender te maken. Heerenveen lukte het ook niet om de score uit te bouwen tot aan de laatste minuut van de wedstrijd. Met de Panters goalie van het ijs bepaalde Roope Nikkila de eindstand op 4-1 en zo kunnen de Flyers proberen revanche te gaan nemen voor de verloren bekerfinale tegen Hijs Hokij.

 

Previous Gehavend Tilburg gaat ongelukkig ten onder tegen Leipzig
Next Rangers wint 'Battle of the Hudson', comeback Carolina