Gehavend Tilburg gaat ongelukkig ten onder tegen Leipzig

Op deze vrijdag de vierde maart moesten de Tilburg Trappers aantreden tegen EXA Icefighters Leipzig die de Trappers  afgelopen zondag met 4-1 naar huis stuurde. Tilburg mistte maar liefst acht spelers die om allerlei moverende redenen niet het ijs op konden. Tijn Jacobs, Ties van Soest, Diego Hofland, Giovanni Vogelaar, Bertek Bison, Ruud Leeuwesteijn, Jordy Verkiel en Brett Bulmer.

Tilburg Trappers – EXA Icefighters Leipzig 0-2

De wedstrijd werd voorafgegaan door een statement vanuit alle teams in de Oberliga over de situatie in de Oekraïne door directeur Ruud van Baast. De eerste periode was eigenlijk een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Tilburg twee keer een powerplay kreeg maar die niet kon omzetten in een score aangezien goalie Eric Hoffmann alle acht de schoten tegenhield. Hetzelfde deed de Trappers goalie Jowin Ansems. Ook hij kreeg acht schoten van de mannen uit Leipzig op zich afgevuurd en hij stopte ze ook alle acht.

#1 Jowin Ansems Foto: Arie Leeuwesteijn

Ook na de tweede twintig minuten was het nog steeds de brilstand die op het scorebord stond in Stappegoor. Daarin hadden de Trappers een dikke minuut 5-on-3 van Leipzig overleefd. Mede dankzij een uitstekende penalty-kill en een heel goed keepende Jowin Ansems. Paal en lat stonden een voorsprong voor Tilburg in de weg. Het schot op de lat was van Reno de Hondt en in de scrimmage daarna gingen drie spelers de goal in maar de puck niet. In de slotminuut pakte Oliver Noack een tripping penalty en leek de periode te eindigen met een powerplay voor Tilburg en de derde periode te starten met een powerplay maar twintig seconden voor het einde van de periode was er een regelrechte Duitse schwalbe die Raymond van de Schuit ook de strafbank in deed belanden. Dus geen powerplay meer voor Tilburg.

Pure pech voor Tilburg

In de laatste twintig minuten werd dan eindelijk het verschil gemaakt door Leipzig maar ook de pech die Tilburg vandaag had. Na 46 minuten kreeg Max Hermens een high sticking penalty van twee keer twee minuten. Daarin wisten de bezoekers uit Leipzig dan te scoren. Een schot vanaf de blauwe lijn op de powerplay was Jowin Ansems dan te machtig. Ian Farell haalde uit en scoorde de 0-1. Tilburg leek na de tweede powerplay dan gelijk te maken want de Duitsers lette niet op Max Hermens die de strafbank uit kwam en Hermens kon ongehinderd op de Duitse goalie af gaan, maar Eric Hoffmann had een miraculeuze redding in petto.

Gelijkmaker of toch niet

Kort daarna scoorde Tilburg dan toch de 1-1 leek het, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Waarom is nog steeds onduidelijk want de puck was nog steeds vrij zoals men in de herhaling op de schermen kon zien in de hal. Na de afgekeurde goal kregen de Duitsers de kans op een breakaway na een line-change aan de kant van de Trappers. Over links brak Florian Eichelkraut uit en die speelde de puck voor de goal en Connor Hannon die in de vorige wedstrijd ook al twee keer scoorde was er net iets sneller bij dan de verdediger van Tilburg. En Hannon tikte de puck langs Jowin Ansems. 0-2 en Tilburg probeerde in de laatste acht minuten nog van alles maar die dekselse Eric Hoffmann pakte een shutout door alle 29 schoten van de Tilburgers tegen te houden.

#31 Eric Hoffmann Foto: Arie Leeuwesteijn

Met nog twee wedstrijden te spelen wordt het spannend voor Tilburg of de Trappers bij de eerste vier eindigen zodat ze het thuisvoordeel blijven behouden in de play-offs. Zondag staat de uitwedstrijd tegen de Scorpions op het programma en dinsdag de achtste maart speelt Tilburg de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Erfurt.