Caps met Sprong verslaan Canes, Colorado verliest van Arizona

Dag 136 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder Daniel Sprong die weer mocht opdraven bij Washington. Hij stond op de vierde lijn en had bijna negen minuten ijstijd. Koploper Colorado liep tegen een zeperd op tegen Arizona en de Golden Knights verloren van de Bruins . Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 1-5

De winning streak van de Lightning werd gestopt op vijf wedstrijden. Evgeni Malkin scoorde een goal en had een assist voor de Penguins.

Florida Panthers – Ottawa Senators 3-0

Een shutout voor goalie Sergei Bobrovsky die alle achttien schoten van de Senators stopte. Jonathan Huberdeau’s point streak is gestopt op tien wedstrijden.

New York Islanders – Vancouver Canucks 3-4

In minuut 52 stond het nog 3-2 maar twee goals binnen 35 seconden deden het voor de Canucks. Nils Hoglander en Vasily Podkolzin haalden de trekker over..

Philadelphia Flyers – Minnesota Wild 4-5

Hier stond het tot minuut 52 4-3 voor de Flyers maar twee goals binnen 25 seconden draaide de wedstrijd om naar winst voor de Wild. Matt Boldy en Jonas Brodin scoorde de winnende goals.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4-0

Alexander Ovechkin heeft nog drie goals nodig om Jaromir Jagr bij te halen met 763 goals en dan gedeeld derde te worden op de all time scoring list. Daniel Sprong kwam in die bijna negen minuten tot een schot en een hit. Caps goalie Vitek Vanecek  pakte alle 36 schoten van de Hurricanes en het was zijn derde shutout van dit seizoen. Gaat Sprong nu meer ijstijd krijgen?

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 4-3 OT

Evander Kane scoorde zijn tweede van de avond 50 seconden voor tijd zodat de Oilers een punt mee namen uit Chicago. Leon Draisaitl pakte een straf in overtime en uit de powerplay scoorde Alex DeBrincat de game winner voor de Hawks. Draisaitl scoorde wel goal nummer 38 van het seizoen.

Calgary Flames – Montreal Canadiens 4-5 OT

In minuut 58 scoorde de Canadiens de 4-3, maar Elias Lindholm zorgde voor de gelijkmaker voor de Flames 28 seconden voor tijd. Het eerste schot in overtime van Montreal Ben Chariot was voldoende voor het extra punt.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 2-1

Coyotes goalie Karel Vejmelka maakte 42 saves. En Nick Schmaltz scoorde de game winning goal.

Vegas Golden Knights – Boston Bruins 2-5

De zesde overwinning voor de Bruins in zeven wedstrijden. Een hattrick voor Craig Smith en twee goals voor David Pastrnak. Voor Vegas is het de zesde nederlaag in tien wedstrijden.