Liège verslaat Herentals en pakt de zo gewenste Belgische beker


Foto: Kurt Tops

In een volgepakt Mediacite trapte op zaterdagavond 6 maart Liège Bulldogs en Heylen Vastgoed HYC af voor de Frozen Final. Met alles eromheen, de wedstrijd, het entertainment in de pauzes kunnen we zeker spreken van een zeer geslaagd evenement.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Heylen Vastgoed HYC 5-1

Al vanaf de eerste seconde na puck-drop liet Liège zien dat ze maar een ding voor ogen hadden en dat was die cup winnen die zo dramatisch werd verloren in Mechelen in het seizoen 2018-2019. De eerste twee kansen waren dan ook voor de Bulldogs aan het begin van de wedstrijd. Bryan Kolodziejczyk en Alexandre Bremer stuitte op HYC goalie Kevin van Looveren. Na vijf minuten was er een penalty voor Luik voor tripping. Een uitgelezen mogelijkheid voor HYC om de voorsprong te pakken. Het werd echter een short handed goal voor de Bulldogs. puck verlies in de eigen verdedigingszone zorgde voor een kans en die werd prima benut door Bryan Henry.

Het was ook het enige doelpunt in de eerste periode ondanks een tweede powerplay voor HYC kon men niet tot de gelijkmaker komen.

Furieuze start HYC in tweede periode

In de tweede periode kwam Herentals furieus uit de startblokken. Het resulteerde in een paar kansen waarbij Bulldogs goalie Troy Passingham een schot van Mitch Morgan stopte met zijn helm en de paal hem redde op een schot van Arne Vervoort. Ietwat tegen de verhouding in scoorde Lester Brown de 2-0. Hij versloeg goalie Kevin van Looveren short sided.

Daarna was het nog twee keer Luik wat zorgde ervoor dat de derde periode een soort van ‘Mission Impossible’ werd voor HYC. Twee keer was het Bryan Kolodziejczyk die de stand naar 4-0 bracht. Eerst strafte hij slordig uitverdedigen van HYC af.

En daarna was hij trefzeker met een backhander die hoog in de hoek terecht kwam.

In de derde periode werd de stand nog verder uitgebouwd door Liège. Op de powerplay was het Jordan Paulus die een afstandsschot van Michael Distate van richting veranderde waardoor HYC goalie Arne Waumans die Kevin van Looveren was komen vervangen bij aanvang van de derde periode kansloos was.

Het leek erop dat Bulldogs goalie Troy Passingham een shutout ging pakken maar die vlieger ging helaas niet op. HYC pakte toch een eretreffer in het duel. Jeff van den Bossche kon alleen doorgaan op Passingham en wist hem in de verre hoek te passeren.

Terecht werd, ondanks geen shutout, Liège goalie Troy Passingham tot man of the match uitgeroepen. Hij zorgde mede dankzij een aantal goede saves ervoor dat de Bulldogs zich konden kronen tot Bekerwinnaar van België 2022. Captain Jordan Paulus nam met een brede smile de beker in ontvangst van president van de Belgische IJshockey Bond Pascal Nuchelmans.

Foto: Kurt Tops

Na de wedstrijd sprak Face-Off met Liège captain Jordan Paulus, Bryan Kolodziejczyk, Lester Brown, Alexandre Bremer, goalie Troy Passingham, coach Ullie Eugen en met goalie Arne Waumans van HYC.

Previous Rangers wint 'Battle of the Hudson', comeback Carolina
Next Den Haag pakt landskampioenschap met winst op Heerenveen