Den Haag pakt landskampioenschap met winst op Heerenveen


Foto: Sportsnap.nl

Op zondag 6 maart stond de strijd om het landskampioenschap op het programma. De wedstrijd ging tussen Den Haag en Heerenveen en werd gespeeld in Utrecht. Den Haag versloeg Geleen afgelopen vrijdag en Heerenveen ontdeed zich van Zoetermeer.

LEES OOK: Liège verslaat Herentals en pakt de zo gewenste Belgische beker

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 4-3

Binnen 29 seconden na de eerste face-off lag het bevroren rubber al in het netje van Heerenveen. Jasper Kick kon doorstomen en verraste Flyers goalie Martijn Oosterwijk in de korte hoek. Na de 1-0 kregen de mannen uit Friesland ook twee kansen maar Brett Magnus liet zich niet zo vroeg verrassen.

Na zes minuten kreeg Den Haag de kans om de score uit te bouwen. Men mocht namelijk twee minuten op de powerplay. Met een man meer kwamen de Hagenaars tot twee schoten op het doel van Heerenveen. Echter zonder succes. Even later lieten de Friezen zien hoe het wel moest met een man meer. Een strakke pass door Roope Nikkila op Jasper Nordemann en die hoefde maar de hoek uit te zoeken om de gelijkmaker aan te tekenen. Nog voor het einde van de eerste periode mochten de Friezen wederom met een man extra aan de bak. Een interference penalty werd toegekend aan Joey Oosterveld. Wessel Copier schoot hard op doel en een rebound betekende de 1-2. Dit keer stond Kevin Nijland op de juiste plek. Bijna werd het nog 1-3 toen shorthanded Heerenveen nog de lat raakte maar men ging naar de thee met een tussenstand van 2-1 in het voordeel van de Flyers.

Vier goals in de tweede periode

In minuut 25 pakte Heerenveen twee straffen achter elkaar. Niels van der Vossen en Pippo Limnell mochten naar de Sin Bin. Bij de 5-on-3 was Ronald Wurm die het laatste tikje gaf tegen de puck. Met 5-on-4 was dit keer Adam Logozzo de gelukkige. Bij een scrimmage was hij degene die de puck achter Martijn Oosterwijk knalde. Toch werd de achterstand weer snel hersteld door Heerenveen. Een snoeihard schot van Trevor Hunt vanaf de blauwe lijn sloeg hard binnen in het Haagse net.

#24 Trevor Hunt Foto: Robert Bos

In de laatste minuut van de tweede periode kwam Ronald Wurm als sterkste uit een scrimmage en scoorde zo de 4-3 in het voordeel van Den Haag.

In de laatste periode moest Den Haag goalie Brad Magnus flink aan de bak. Hij kreeg het druk met de aanvallers van de Flyers, maar hij pakte een hoop klem. Er waren dus geen rebounds te vinden. Den Haag kreeg een aantal kansen op een uitbraak. Maar ook Martijn Oosterwijk liet zich niet meer verrassen. Drie minuten voor tijd dacht Heerenveen nog te scoren. Maar de scheidsrechter had al afgefloten omdat de puck niet meer zichtbaar was. Anderhalve minuut voor tijd kreeg Heerenveen nog een man meer situatie door een tripping penalty voor Den Haag. Maar zelfs met 6-on-4 creëerde Heerenveen geen mogelijkheden meer om gelijk te maken en zo maakte het team van coach Chris Eimers  het 2-0 in de onderlinge confrontaties om de prijzen.

Foto: Sportsnap.nl

Na de wedstrijd sprak Face-Off met captain Alan van Bentem, voorzitter Harry Vlaardingerbroek, Joey Oosterveld, Ronald Wurm en Jay Huisman.

Enkele mensen binnen de organisatie van Unis Flyers Heerenveen zijn nog steeds van mening dat een boycot richting Face-Off het beste werkt. De Friezen zullen om die reden niet meer benaderd worden door Face-Off om voor de camera te verschijnen dit seizoen.

Previous Liège verslaat Herentals en pakt de zo gewenste Belgische beker
Next Geleen verslaat zowel Leuven als Mechelen in druk weekend