Geleen verslaat zowel Leuven als Mechelen in druk weekend


Naast de Belgische bekerfinale stond ook nog op zaterdagavond 5 maart Leuven tegen Geleen op het programma in de Bene League. En op 6 maart ontving Geleen Mechelen op Glanerbrook.

LEES OOK: Den Haag pakt landskampioenschap met winst op Heerenveen

Chiefs Leuven – Snackpoint Eaters Limburg 4-5

Na de eerste periode was de stand 2-0 in het voordeel van de Leuvenaren door goals in minuut veertien van Yousso Steyaert en de 2-0 werd gescoord op de powerplay door Juuso Miettunen. Binnen zeven minuten in de tweede periode herstelde de Eaters de score naar 2-2 door twee goals van Tom Marx. Lang kon men er niet van genieten want Alec James zorgde twee minuten na de gelijkmaker weer voor de voorsprong voor de Chiefs. Met een buzzer beater was het Lars van Sloun die zorgde voor de 3-3.

#9 Lars van Sloun Foto: Kurt Tops

Joey Geurts zorgde voor de voorsprong in minuut 45 voor de Eaters. Anderhalve minuut voor tijd nam Leuven een timeout. Dat hielp want Alec James scoorde de gelijkmaker met zijn tweede van de avond. De Chiefs haalde de goalie van het ijs want alleen een overwinning in reguliere speeltijd had nut. Maar men kreeg het deksel op de neus want vijf seconden voor tijd stal Geleen de winst met een goal van Tom Marx.

Snackpoint Eaters Limburg – Mechelen Golden Sharks 6-5 OT

De derde wedstrijd in drie dagen voor de mannen uit Geleen. De Mechelse bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Kenneth Pittoors scoorde twee goals. Tom Marx zorgde ervoor dat de Limburgers met maar een goal verschil de eerste pauze ingingen. Hij scoorde de aansluitingstreffer. Matthew Beer zorgde voor de gelijkmaker.Twee minuten na aanvang van de tweede periode. Na 35 minuten was de voorsprong weer voor de Belgen toen zij via Marek Ziarny weer de voorsprong pakte. Hij tilde de stand naar 2-3. Op de powerplay met nog een seconde te gaan was het weer Tom Marx die met zijn tweede van de avond de clubs weer op gelijke hoogte bracht.

De Eaters pakte voor het eerst in deze wedstrijd een voorsprong. Met een man meer zorgde Mitch Coumans voor de 4-3. De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd. De Mechelaren scoorde via Sandro Bosmans de 4-4 ook met een mannetje meer. Maar het was nog niet gedaan. Vier minuten voor tijd was het Rolan Loos die de Limburgers weer op voorsprong zette met de 5-4. Terwijl iedereen op Glanerbrook dacht de winst is binnen moest Geleen goalie Rowan Delil toch nog een keer vissen.  Kenneth Pittoors voltooide zijn hattrick met de 5-5. Voor de reguliere speeltijd was het nu klaar. Wie pakte het extra punt in overtime? De thuisclub deed het via Matthew Beer. Dit was de laatste wedstrijd uit de Bene League en komend weekend beginnen de play-offs.

#28 Kenneth Pittoors Foto: Michel Delvaux Pictures

De play-offs indeling is als volgt:
UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Chiefs Leuven
Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Zoetermeer Panters
Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks
Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Geleen

Previous Den Haag pakt landskampioenschap met winst op Heerenveen
Next "Het ijshockey in Nederland en België is véél te klein voor een wedstrijdje ver plassen."