Trappers boekt zege bij Indians ondanks Oberliga Nord titel


Oberliga Nord kampioen

Tilburg Trappers werd afgelopen dinsdag voor de derde keer op rij Oberliga Nord kampioen. Zij versloegen Herner EV. waardoor de afstand groter werd, die Herner niet meer zou kunnen inlopen. De nummer één positie is binnen, dus gelden deze duels als ‘prestige’. De Tilburgers versloegen Hannover Indians met 4-7. Graeme McTaggart doet hiervan verslag.

One timers

Na de openingsfase waarin het erop leek dat Tilburg Trappers zich niet ging inhouden, werd de score dan ook geopend. Verdediger Kilian Van Gorp schoot de puck op goal, die uiteindelijk achter goalie Louis Busch viel. Een dikke minuut later na de 0-1 moest de goalie wederom de puck uit zijn goal schuiven. Een vlijmscherpe pass van Mitch Bruijsten eindigde bij Danny Stempher die met zijn snelheid, Indians kansloos maakte en met een heerlijke one-timer de score verdubbelde. Na de 0-2 leek Hannover Indians een ’tegengif’ te ontwikkelen en het de Tilburgers moeilijk te maken. Toch eindigde een snoeiharde one-timer van Kevin Bruijsten na passes van Delaney Hessels en Raymond Van Der Schuit binnen. Na één periode heerste er vooral ongeloof onder de ruim 3200 supporters, dat de thuisploeg niets had in te brengen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Jordy Verkiel en Ruud Leeuwesteijn houden de goal ‘schoon’

Marge

Het bomvolle stadion in Hannover kon dan eindelijk na bijna 25 minuten spelen, juichen. De aansluitingstreffer die door Roman Pfennings werd binnengeschoten, had niet gehoeven. De goal werd met een beetje geluk achter de sterk keepende Ruud Leeuwesteijn geschoten. Het antwoord kwam wederom van Stempher, die net als zijn ploeggenoten ook met een one-timer wist te scoren. Dankzij Stempher werd de marge terug naar drie doelpunten gebracht. Een comfortabele tussenstand om de derde periode in te gaan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Tijn Jacobs

200

De comfortabele tussenstand werd door Diego Hofland al na anderhalve minuut na de laatste dweilpauze binnengeschoten. Het 200e doelpunt van dit seizoen was wederom een one-timer nadat Mitch Bruijsten de puck keihard tegen de boarding achter goalie Busch schoot, en de puck in Hofland zijn stick kaatste.

Shorthanded

Binnen vier minuten tijd tussen de 46e en de 50e minuut werden er vier shorthanded goals binnengeschoten. In plaats van verdedigen gingen beide teams aan de bak en leken er een schepje bovenop te doen. In razend tempo ging de puck heen en weer. Binnen drie seconde tijd schoot zowel Philipp Hertel als Armin Finkel tijdens de penalty-kill binnen. In een razend tempo werd de score van 1-5 naar 3-5 veranderd. De 1-5 werd gescoord in een 1-on-1 situatie tussen Hertel en Leeuwesteijn. De 3-5 werd vanaf de eigen blauw lijn geschoten en belandde achter Leeuwesteijn. Vervolgens moest Trappers bijkomen en ‘hergroeperen na de twee tegengoals.

De inhaalslag van Hannover werd door de gebroeders Bruijsten tenietgedaan omdat zij precies hetzelfde terug deden. Dat deden ze door ‘simpelweg’ ook twee shorthanded goals binnen te schieten. Eerst schoot Kevin in de linker hoek. Vervolgens schoot zijn broer Mitch uit een haast onmogelijke hoek ook de puck binnen. De 3-7 van Mitch Bruijsten leek het laatste doelpunt van de avond. Nicolas Turnwald wist de 4-7 net langs Leeuwesteijn binnen te schieten, wat uiteindelijk de eindstand werd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Mitch Bruijsten na zijn shorthanded goal

Hannover Scorpions

Het laatste Hannover Weekend van dit seizoen eindigt op zondag tegen Hannover Scorpions. Terwijl D’n Opstoet een stukje verderop tot zijn einde komt, zal de puck in Tilburg Zuid op het ijs kletteren. Om 15:00 speelt Tilburg Trappers tegen Scorpions. Een mooi weerzien tussen beide teams na een bijzondere wedstrijd begin vorige maand dat eindige zoals hieronder is te zien:

Previous Toronto herstelt zich met shutout tegen Pittsburgh, Foligno scoort between the legs
Next Mechelen en Nijmegen delen mokerslag uit aan concurrentie