New York Islanders pakken negende overwinning op rij, zware blessure Scott Sabourin


Face-Off IJshockey NHL

Maar liefst veertien wedstrijden op deze zaterdagavond en nacht. De Oilers wonnen voor het eerst in het tijdperk McDavid van de Penguins en New York Islanders winnen voor de negende keer op een rij. Cor Machielsen keek er een aantal mee en brengt jullie weer up to date.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 3-0

Met de shutout van Darcy Kuemper voor Arizona eindigde ook de point streak van Nathan MacKinnon die dertien wedstrijden op rij punten scoorde voor de Avalanche. Phil Kessel scoorde en had een assist.

Boston Bruins – Ottawa Senators 5-2

De eerste lijn van Boston was weer goed voor zeven punten en pakte daarmee de vijfde winst op rij. David Pastrnak een goal, twee assists. Brad Marchand en Patrice Bergeron een goal, een assist.
Ook was er een ongeluk wat Scott Sabourin in het ziekenhuis deed belanden. Naar omstandigheden gaat het goed met hem.


Buffalo Sabres – New York Islanders 0-1

De Islanders pakte hun negende overwinning op een rij met de enige goal van de wedstrijd door Derick Brassard. Semyon Varlamov pakte een shutout.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 3-5

Na veertig minuten stond er 3-3 op het bord. P.K. Subban scoorde de 3-4 en dit keer wisten de Devils wel hun voorsprong vast te houden. Damon Severson breidde de score uit met een empty netter.

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 0-3

David Rittich van de Flames pakte zijn tweede shutout van het seizoen door 43 schoten te stoppen. Elias Lindholm produceerde twee assists.

Dallas Stars – Montreal Canadiens 4-1

Denis Gurianov scoorde twee keer en hielp daarmee de Stars aan hun derde zege op een rij.

Florida Panthers – Detroit Red Wings 4-0

Sergei Bobrovsky pakte zijn eerste shutout van het seizoen voor de Panthers door alle 22 schoten te stoppen van de Red Wings. Jonathan Huberdeau scoorde twee goals en had een assist.

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Twee keer verspeelde de Kings een voorsprong. Bij 2-0 en 3-2. Maar in overtime pakte men toch de overwinning door een goal van Drew Doughty zeventien seconden voordat de toeter ging.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 3-4 OT

Minnesota verspeelde een 3-2 voorsprong in de laatste periode doordat Sammy Blais de 3-3 voor de Blues scoorde. Ryan O’Reilly pakte het extra punt voor de Stanley Cup winnaar in overtime.

Nashville Predators – New York Rangers 1-2

Filip Chytil en Ryan Strome scoorde voor de Rangers en pakte zo de twee punten van de Predators. Alexandar Georgiev zorgde ervoor dat Nashville niet dichterbij kwam dan een powerplay goal van Viktor Arvidsson door 32 reddingen te maken.

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 3-4 SO

Maar liefst elf ronden shootouts moesten er genomen worden om een winnaar te bepalen. Andreas Johnsson deed het met de 22e shootout voor de Leafs, die in de reguliere speeltijd twee keer van een achterstand terugkwamen.

Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers 1-2 OT

Mike Smith maakte maar liefst 51 reddingen. De Penguins hadden de beste kansen, maar kwamen maar een keer voorbij Smith. Colby Cave had de Oilers op voorsprong geschoten in de tweede periode. Vijf minuten voor tijd scoorde Brian Dumoulin shorthanded. Maar ja overtime met Connor McDavid en Leon Draisaitl is vaak dodelijk voor de tegenstander. Zo ook weer vandaag. Op de breakaway was het Draisaitl die ervoor zorgde dat Connor McDavid voor het eerst in zijn carrière wist te winnen van Sydney Crosby.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 2-5

De Canucks blijven goed presteren door in de zevende wedstrijd op rij punten te pakken. Elias Pettersson scoorde twee keer en bezorgde zo de Sharks hun vijfde verlies op rij.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 3-4 OT

Een 3-1 achterstand na twee periodes, toch kwamen de Jets terug tot 3-3 en pakte ook nog de overwinning doordat in overtime Kyle Connor wist te scoren tegen Malcolm Subban die de zieke Marc-André Fleury verving. Connor gaf ook de twee assists bij de 2-3 en 3-3 in de derde periode.

Previous Halve finales in Nederland bekend, Leuven opent in BeNe League met zege
Next Overtuigende zege voor Tilburg Trappers tegen Moskitos Essen