Ak Bars wint weer; gelijke stand bij SKA en CSKA


De tweede wedstrijden in de Conference Finals zijn inmiddels gespeeld. Ak Bars wint weer. SKA trekt stand gelijk. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

WESTERN CONFERENCE

SKA St. Petersburg – CSKA Moscow 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

(Gelijke stand in serie 1-1)

De Finnen van SKA speelden een hoofdrol in de tweede wedstrijd. Goalie Mikko Koskinen behaalde een shutout met 25 saves. Jarno Koskiranta maakte de belangrijke tweede treffer. De ploeg van coach Oleg Znarok speelde wederom het karakteristieke ‘in yer face’ hockey. Ditmaal leverde het wel het gewenste resultaat op. De bezoekers waren niet bij machte zich onder de druk uit te spelen. Na een doelpuntloze eerste periode was het SKA dat tweemaal toesloeg in de tweede periode. De treffers waren van Nikita Gusev en Jarno Koskiranta. Het overige gedeelte van de periode werd vooral gekenmerkt door irritaties en opstootjes. CSKA ging in het laatste bedrijf nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Kirill Kaprizov was in deze fase de aanjager. SKA gaf echter geen krimp. De serie gaat met een gelijke stand richting de hoofstad.

EASTERN CONFERENCE

Ak Bars Kazan – Traktor Chelyabinsk 4-3 (0-2, 3-1, 1-0)

(Ak Bars leidt de serie 2-0)

Justin Azevedo vierde zijn 30e verjaardag met een treffer en een assist. Het was de 100e KHL treffer voor de Canadees. In de eerste periode waren het de bezoekers die een snelle 2-0 voorsprong namen. Binnen vijf minuten scoorden Richard Gygne en Alexander Rybakov. Het middelste bedrijf gaf een ander beeld. Kazan nam zelfs de leiding. Andrei Markov, Alexander Burmistrov en Justin Azevedo zorgden voor de ommekeer. Traktor weigerde zich bij de achterstand neer te leggen. Nog voor het einde van de twee periode stond het weer gelijk. Alexei Kruchinin maakte de derde treffer voor de bezoekers. De derde periode zag een groot aantal straffen voor Traktor. Ak Bars maakte gebruik van de man-meer-situatie. Op aangeven van Justin Azevedo maakte de geslepen Danis Zaripov de winnende treffer. Het is nu aan Traktor om in eigen huis de achterstand te verkleinen.

Previous Oranje Dames Intermission Report: 'Er moet echt wat veranderen in het afmaken van onze kansen'
Next Sprong draagt steentje bij in rustige week Baby Pens