Zeges voor Pittsburgh, Tampa en Vegas, Chicago verliest weer


NHL Recaps Face-Off

Elf duels, heel veel goals en weer een nederlaag voor Chicago. Marko Bok, Rik Bruijnius, Cor Machielsen en Bram Niewold praten je bij

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 5-2

Goede zaken als het gaat om een playoff plek voor New Jersey, dat nu derde staat in de divisie. Stefan Noesen scoorde twee keer en Nico Hischier had één goal en twee assists. Dit waren de hoofd ingrediënten om Carolina te verslaan vandaag. Zo blijven de jongelingen van New Jersey een grote impact houden op de resultaten van dit seizoen (rb)

New York Islanders – New York Rangers 3-0

De burenruzie liep wederom verkeerd af voor de Rangers. Maar dat lag dit keer maar aan een man. Jaroslav Halak pakte een shutout met maar liefst 50!! reddingen. Matthew Barzal had drie assists de goals van Josh Bailey, Jordan Eberle en Thomas Hickey. (cm)

Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings 3-1

Een redelijk gelijk opgaande wedstrijd qua shots on goal met 39-35. Echter de Pens waren iets scherper in het afmaken. Na de tweede periode stond het nog 1-1 door goals van Ryan Reaves en Dion Phaneuf. In de derde werd het verschil voor de Penguins gemaakt door goals van Zach Aston-Reeves en Evgeni Malkin (cm)

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 3-2 OT

Marian Gaborik en Matt Duchene combineerden hun krachten naar een totaal van 4 punten vandaag. Dat bleek net genoeg om de Sabres te verslaan na overtime. Buffalo kwam nog wel op 1-0, maar in de derde periode maakten de Senators twee keer gelijk, de laatste viel in de slotfase. In overtime was het Mike Hoffman die de winnende goal scoorde(mb)

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 4-1

De tandem tussen Steven Stamkos en Nikita Kucherov was weer hot vandaag. Na twee verloren wedstrijden werd vandaag Detroit verslagen. Steven Stamkos scoorde twee goals en Nikita Kucherov maakte er één en voegde daar drie assists aan toe. Dit de elfde keer op rij dat Tampa Bay als winnaar van het ijs stapt in de onderlinge ontmoeting met Detroit (rb)

Nashville Predators – Calgary Flames 3-4

Nashville had het moeilijk tegen Calgary en vandaag bleek Pekka Rinne gewoon een mens van vlees en bloed te zijn. Vier tegengoals en de nederlaag betekenden een einde aan zijn elf duels waarin Nashville minimaal een punt pakte. Matthew Tkachuk, Sean Monahan en Dougie Hamilton hadden elk twee punten voor de Flames, bij de Predators was Ryan Johansen met twee punten de beste (mb)

Minnesota Wild – Washington Capitals 2-5

Alex Ovechkin nam zijn team bij de hand in het lastige duel in Minnesota. Eén goal en drie assists waren er nodig om te winnen van de Wild, waar Devan Dubnyk een mindere dag had, met slechts 22 saves op 27 schoten. Collega Phillip Grubauer stopte 32 van de 34 en was met Ovechkin de man of the match voor de Capitals (mb)

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 2-3

De langste verlies reeks sinds zes jaar is een feit voor Chicago. En het kan bijna niet triester voor de Blackhawks. Vandaag werd er een voorsprong van twee goals verspeelt en dit was niet meer goed te maken ondanks de 44 schoten op het doel van John Gibson. Duncan Keith en Brandon Saad scoorden voor Chicago in de tweede periode. Daarna waren het de Ducks die van zich afbeten. Nick Ritchie, Ondrej Kase en Adam Henrique bogen de achterstand om tot een overwinning (rb)

Arizona Coyotes – Montreal Canadiens 5-2

Het spelbeeld ging gelijk op in Arizona, maar door pech en een uitstekend keepende Anti Rantaa bleven goals tot de derde periode uit voor de Montreal Canadiens. De Coyotes wisten wel te scoren; Clayton Keller opende de score en Brendan Perlini scoorde achtereenvolgens een one-timer en een breakaway. Het verschil werd verkleind tot één goal verschil door de Canadiens, waarna de Coyotes het weer terug pakten. Tobias Rieder en Josh Archibald (de laatste met een mooie backhander) maakten de klus af voor Arizona, dat hierdoor een win-streak van drie neerzet. Montreal aan de andere kant sloot alweer de laatste vier wedstrijden verliezend af.(bn)

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 4-1

De Knights dachten ‘drie maal is scheepsrecht’, twee keer verliezen oké maar geen drie keer. En dat gebeurde tegen een dolend Oilers team op dit moment. Laat in de eerste periode was het Ryan Carpenter die de 1-0 aantekende. Die voorsprong werd uitgebreid in de tweede naar 3-0 door goals van Jonathan Marchessault en William Karlsson. In de derde was het Eric Haula met de 4-0.  Helaas geen shutout voor Marc-André Fleury want Leon Draisattl wist nog een goal te maken voor de Oilers. (cm)

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 4-1

De San José Sharks moesten winnen in eigen huis om Calgary voor te blijven in de Pacific division. Ondanks een meerderheid aan schoten tegen, werden de Vancouver Canucks vakkundig aan de kant gezet. Pas na drie onbeantwoorde goals wist Vancouver iets terug te doen met een goal van Daniel Sedin. Voor de Sharks kwamen Mikkel Boedker, Brent Burns, Marcus Sorensen en Chris Tierney allen met een doelpunt op het wedstrijdformulier te staan. San José goalie Martin Jones werd met een savepercentage van .977 man van de wedstrijd.(bn)

Previous Laatste speelweekend BeNe League, Trappers naar Saale Bulls
Next Indrukwekkende zege Rusland, Finland wint burenruzie