Rusland

Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Vier duels deze ochtend en middag, Marko Bok en Bram Niewold zagen alles live en praten je bij.

USA – Slowakije 2-1

Team USA liet zich niet weer verrassen en won hun tweede groepsduel, met 2-1 van Slowakije. Ryan Donato opende de score via een powerplay, een halve minuut later was het via Andrej Kudrna alweer 1-1. Slowakije liep in de tweede en derde periode tegen teveel straffen op en dat leverde uiteindelijk de beslissende tegengoal op, wederom van Ryan Donato.

Rusland – Slovenië 8-2

Slovenië hield het bijna één periode lang vol tegen de Russen, maar daarna was het ook heel snel klaar. Na achttien minuten was het nog 0-0, na achttien minuten en 30 seconden was het ineens 2-0. Alex Barabanov en Ilya Kovalchuk maakten de goals. De Russen gingen vrolijk door in periode twee en halverwege was het al 5-0. Ilya Kablukov miste ook nog een penaltyshot. In de resterende 30 minuten maakten beide teams er een mooi schouwspel van, Slovenië scoorde ook nog twee goals, maar wat overbleef was een indrukwekkende zege van Rusland.

Finland – Noorwegen 5-1

Noorwegen nam het op tegen de (op ijshockeyvlak) grotere broer en het werd een interessante wedstrijd. De noren namen verrassend de leiding, maar daarna was het woord aan Finland, onder aanvoering van Nashville Predators belofte Eeli Tolvanen (nu nog spelende bij Jokerit). Hij scoorde twee maal, waarna het verzet van Noorwegen gebroken was en Finland kon uitlopen naar een royale 5-1 zege. Finland lijkt met twee overwinningen op weg naar directe plaatsing voor de volgende ronde, Noorwegen bungelt puntloos onderaan.(bn)

Zweden – Duitsland 1-0

Een spannende wedstrijd waarin Zweden natuurlijk favoriet was, maar de Duitsers het beste van het spel hadden. Desondanks wisten ze niet te scoren, waar de scandinavische tegenstander dit al vroeg in de eerste periode wél deed. Viktor Stalberg scoorde al na twee minuten voor Zweden. Ondanks een hoop kansen voor Duitsland wilde de puck er simpelweg niet in. Een alles-of-niets poging waarin de duitse goalie eraf werd gehaald ten spijt, de 1-0 bleek de winnende goal voor Zweden, die hiermee nog foutloos zijn in het toernooi. Duitsland zoekt nog naar de eerste overwinning.(bn)