Florida wint ook game twee in de SCF van Edmonton


PHOTO CREDIT: © JIM RASSOL-USA TODAY SPORTS

De eerste wedstrijd in de NHL Stanley Cup Finale won Florida door een uitstekende goalie Sergei Bobrovsky, deze wedstrijd werd gewonnen doordat de Panthers heerste over de Oilers. Tot de grens en soms erover versloegen de Panthers de Oilers met 4-1. Dit was dus geen penalty bijvoorbeeld.

Maar het lag absoluut niet aan de refs. Edmonton kon de intensiteit niet brengen wat Florida wel bracht.

LEES OOK: Florida wint game een SCF van Edmonton dankzij foutloze Bobrovsky

Florida Panthers – Edmonton Oilers 4-1 (stand in de finale 2-0 FLA)

De Florida Panthers hebben een beslissende 2-0 voorsprong genomen in de Stanley Cup Finale door game twee tegen de Edmonton Oilers te winnen met 4-1 in de Amerant Bank Arena. Evan Rodrigues speelde een belangrijke rol en scoorde twee van de vier opeenvolgende goals voor Florida. Samen met goals van Niko Mikkola en Aaron Ekblad en twee assists van Anton Lundell zorgde de Panthers voor een 2-0 voorsprong in de finale. Sergei Bobrovsky zette zijn uitstekende prestaties voort door achttien saves te maken en 50 van de 51 schoten in de serie te stoppen.
Al snel in de wedstrijd werd Warren Foegele naar de kleedkamer gestuurd voor een knietje. Daarna raakte Darnell Nurse ook nog geblesseerd in de eerste periode. Zodat de Oilers met twee man minder de wedstrijd uit moesten spelen.

Mattias Ekholm scoorde de 1-0 voor Edmonton maar daar bleef het wel bij in de eerste veertig minuten. De Oilers hadden maar zeven schoten in de eerste twee periodes. Edmonton’s powerplay, een sterke troef gedurende de play-offs, was ineffectief en ging 0-voor-4 in game twee en 0-voor-7 in de serie.

Rodrigues’ eerste goal van de wedstrijd bracht de Panthers met 2-1 voor aan het begin van de derde periode. Een poging van Evan Bouchard om de puck weg te werken belandde recht op de stick van Rodrigues en hij schoot de puck langs de short side van Stuart Skinner. Rodrigues maakte ook de 3-1. Hij doorbrak de reeks van 34 succesvolle penalty kills van de Oilers (een evenaring van de Blues) door een pass van Lundell van richting te veranderen.  De penalty werd verkregen nadat Leon Draisaitl Aleksander Barkov met een flinke check naar de kleedkamer dirigeerde. Deze mocht wel van de refs


en deze niet

Aaron Ekblad bracht de stand naar 4-1 op twee minuten voor tijd een empty netter. “Het is weer een kans voor de groep om te laten zien wat we kunnen, we hebben al vaker met de rug tegen de muur gestaan dit seizoen” zei Connor McDavid na afloop als vooruitblik op game drie.

Previous Florida wint game een SCF van Edmonton dankzij foutloze Bobrovsky
Next Fouten kosten Edmonton game drie tegen Florida